ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : 'Μου χτυπάει καμπανάκι ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση' - Τα παραδείγματα και οι ανησυχίες

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : 'Μου χτυπάει καμπανάκι ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση' - Τα παραδείγματα και οι ανησυχίες

Ανησυχίες και προβληματισμούς έχει ο Άντρος Κυπριανού, όσον αφορά τα όσα ακούει απο τους Υπουργούς και τις δημοσιογραφικές αναρτήσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ, αναφέρθηκε σε όσα τον ανησυχούν για την χαλάρωση των μέτρων.

Οπως ο ίδιος αναφέρει συμφωνεί ότι οι επιστήμονες θα έχουν το λόγο ως προς τις προτάσεις αλλά ανησυχεί για τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν αφού οπως αναφέρει κάποια μέτρα είναι λίγο αντικρουόμενα και δεν λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική ανάγκη δημιουργώντας μια λάθος κατεύθυνση της όλης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα δήλωσε "Εκανε δηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών αλλά και γενικά απο όσα διαβάζω και ακούω μέσα απο τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα....μου χτυπάνε όλα αυτά το καμπανάκι οτι σε κάποια ζητήματα πάμε σε λάθος κατεύθυνση'.

Μάλιστα παρουσίασε και παραδείγματα αναφερόμενος απο όσα ακουγονται , τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τι αποφάσεις πήρε η κυβέρνηση για τα μέτρα. Το πρώτο παράδειγμα που παρέθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά "Λένε οι επιστήμονες όπως διαβάζω και ακούω στην τηλεόραση ότι θα πηγαίνουμε περίπατο ανα δύο όχι περισσότερα άτομα, υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αποτελούνται απο 4-5 άτομα. Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση τι θα γίνει όπως και με τον έλεγχο της αστυνομίας θα πρέπει να πηγαίνει ενας γονιός με ένα παιδί και μετα ο άλλος με το άλλο;"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε ακόμα ένα παράδειγμα ανησυχίας όπως "Οταν θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης , για παράδειγμα οι γυναίκες κυρίως κάνουν έρευνα αγοράς αρα επισκέπτονται περισσότερα απο δυο τρια καταστήματα πριν αγοράσουν ένα προϊον, την ίδια ώρα όμως λέμε ότι δεν επιτρέπεται να επισκεφθώ το παιδί μου, το εγγόνι μου και το αντίστροφο. Νομίζω ότι σε όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία"

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι "Μπορεί να λέγονται απο τους επιστήμονες κάποιες απόψεις οι οποίες να ειναι σωστές αλλα το πως θα εφαρμόζονται στην πράξη πρέπει να το δούμε καλύτερα".

"Ο φανατισμός είναι λανθασμένος σύμβουλος. Συμφωνώ οτι το πλαίσιο καθορίζεται απο τους επιστήμονες. Απο εκει και πέρα εκείνοι που θα παρούν πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει να βάλουν την κοινή λογική κάτω ώστε να πάρουν αποφάσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται και στις ανάγκες για προστασία της διασποράς του ιου, απο την άλλη θα επιτρέψει στην οικονομία να επανεκκινήσει περιορίζοντας τις συνέπειες που θα προκύψουν και επισης θα ικανοποιήσουν μια κοινωνική αναγκη που υπάρχει και δεν πρεπει να την παραγνωρίζουμε σε καμία περίπτωση".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top