ΥΓΕΙΑ

«Θετικά» τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής ρεμδεσιβίρη στις ΗΠΑ, λέει φαρμακευτική εταιρεία

«Θετικά» τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής ρεμδεσιβίρη στις ΗΠΑ, λέει φαρμακευτική εταιρεία

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Gilead ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 29/4 ότι το αντιιικό σκεύασμα ρεμδεσιβίρη είχε "θετικά" αποτελέσματα όταν χορηγήθηκε σε ασθενείς με Covid-19 στο πλαίσιο μιας πολυαναμενόμενης, μεγάλης κλινικής που διεξήχθη σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.


«Η Gilead Sciences είναι ενήμερη για τα θετικά δεδομένα που απορρέουν από τη μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (ΝΙΗ) για τη θεραπεία της Covid-19 με το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη» ανέφερε η εταιρεία, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το NIH ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μια ανακοίνωση πρόκειται να γίνει αργότερα σήμερα, πιθανότατα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πανδημία στον Λευκό Οίκο.

Στην κλινική μελέτη συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα της ρεμδεσιβίρης σε ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο αυτό, με άλλους που λάμβαναν ψευδοφάρμακο.

Η έρευνα αφορούσε 800 ασθενείς με Covid-19 στις ΗΠΑ.

Πολλές κλινικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη σε όλον τον κόσμο ώστε να βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κορΩνοϊό. Η ρεμδεσιβίρη είχε παρασκευαστεί αρχικά για τον ιό Έμπολα, όμως δεν πήρε ποτέ έγκριση για καμία ασθένεια.

Η μελέτη των NIH ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα μιας άλλης, μικρότερης κλινικής μελέτης (237 ασθενείς) που έγινε στην Κίνα και δημοσιεύτηκαν πρόωρα στον ιστότοπο του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας την περασμένη εβδομάδα, έδειχναν αντιθέτως ότι το φάρμακο δεν ήταν αποτελεσματικό στη βελτίωση της κατάστασης των νοσούντων. Η μελέτη αυτή δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί από καμία επιστημονική επιθεώρηση.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top