ΠΕΟ: Πρώτιστο μέλημα η διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων

ΠΕΟ: Πρώτιστο μέλημα η διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων

Πρώτιστο μέλημα στη διαδικασία για επανεκκίνηση της οικονομίας και της εργασίας είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας και της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων που θα επιστρέψουν στην εργασία τους, αναφέρει η ΠΕΟ.

Προσθέτει πως είναι υποχρέωση και ευθύνη του κάθε εργοδότη να προβαίνει στην απαραίτητη εκτίμηση κινδύνου και να δίνει όλα τα προστατευτικά μέτρα που αποφασίζονται για προστασία από τον κορωνοϊό στη βάση των σχεδίων ασφάλειας και υγείας.

Η επιστροφή στην εργασία δεν είναι σ’ αυτές τις συνθήκες απλή υπόθεση. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας οφείλει να προβαίνει σε συστηματικούς επιτόπιους ελέγχους με στόχο τη επιτήρηση της σωστής εφαρμογής των κανόνων Ασφάλειας και Υγείας, σημειώνει η ΠΕΟ και καλεί τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν, να αντιδρούν και να της καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις στα θέματα ασφάλειας και υγείας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE