ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Άνοδος στην τιμή του αργού, σε ισχύ παγκόσμια συμφωνία για μείωση παραγωγής

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Άνοδος στην τιμή του αργού, σε ισχύ παγκόσμια συμφωνία για μείωση παραγωγής

Με άνοδο ξεκίνησαν τον μήνα Μάιο οι τιμές του πετρελαίου, καθώς σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η παγκόσμια συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.  

Μετά τον Απρίλιο, που θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, οι επενδυτές μοιάζουν πιο αισιόδοξοι για τις πιθανότητες να υπάρξει επανεκκίνηση των οικονομιών, παρόλο που η ζήτηση προς το παρόν δεν ανταποκρίνεται στην προσφορά.
 
Στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά σχεδόν 5%, στα 19,75 δολάρια, καταγράφοντας συνολικά άνοδο περίπου 25% τις δύο τελευταίες ημέρες. 
 
Το Brent Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Μπρεντ παράδοσης τον Ιούνιο έκλεισε χωρίς τις πωλήσεις "πανικού" που κατέγραφε το αντίστοιχο future για το αμερικανικό αργό πριν από δύο εβδομάδες. 
 
Σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλων παραγωγών για μείωση της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE