ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανύπαρκτο για την ώρα το πλάνο αν εξαιρέσουμε τους τελειόφοιτους – Γενικές τοποθετήσεις από Προδρόμου

ΚΥΠΡΟΣ: Ανύπαρκτο για την ώρα το πλάνο αν εξαιρέσουμε τους τελειόφοιτους – Γενικές τοποθετήσεις από Προδρόμου

Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με την επαναλειτουργία των σχολείων μέσης και δημοτικής εκπαίδευσης.

Είναι ενδεικτικό ότι για την ώρα το μόνο δεδομένο είναι ότι στις 11 Μαΐου οι τελειόφοιτοι της γ΄ λυκείου θα επανέλθουν στα σχολεία. Πέραν τούτου, ουδέν…

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε όλες τις εμφανίσεις του αποφεύγει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και περιορίζεται σε γενικές τοποθετήσεις. Αν και προαναγγέλθηκε πως ο κ. Προδρόμου επρόκειτο να ανακοινώσει σχετικό πλάνο, εντούτοις για την ώρα δεν έχει πει κάτι ουσιαστικό. Κι ασφαλώς, ούτε λόγος για χρονοδιαγράμματα.

Σε τοποθετήσεις του που έκανε το μεσημέρι στο ΡΙΚ (Από Μέρα σε Μέρα), μιλώντας με τον δημοσιογράφο Ντίνο Φοινικαρίδη, μίλησε για «σημαντική επιτυχία» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι πιο συγκεκριμένες αναφορές του είχαν να κάνουν με την γ΄ λυκείου, για την οποία γνωρίζουμε ήδη αρκετά. Είπε ότι στις 11 Μαΐου τα Λύκεια θα είναι έτοιμα να δεχθούν τους τελειόφοιτους, πρόσθεσε ότι θα διδαχθούν σε τάξεις των 12 (έκαστη) την εξεταστέα ύλη και εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι μαθητές της τρίτης τάξης θα ολοκληρώσουν ομαλά τη χρονιά.

Έκανε, ακόμη, λόγο για στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι σχολικές μονάδες…

Δημοτική εκπαίδευση
Αβεβαιότητα υπάρχει για τη δημοτική εκπαίδευση. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει και από τα όσα ανέφερε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού. Ο τελευταίος, τήρησε εποικοδομητική στάση, ωστόσο στις τοποθετήσεις του ήταν ευδιάκριτο ότι υπάρχουν ανησυχίες. Μίλησε για τις θερμομετρήσεις και για άλλα διαδικαστικά θέματα.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο (02/05, 11:00) η ηγεσία της ΠΟΕΔ θα έχει συνεδρίαση για εξέταση των δεδομένων και κυρίως για να συζητήσει το θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ το πρωί της Δευτέρας (09:30), θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Οι δάσκαλοι τάξεων μέχρι την δ΄, οι οποίοι εργάζονται ασύγχρονα αυτή τη στιγμή, δεν έχουν για την ώρα σαφή εικόνα για το κατά πόσον θα εφαρμοστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της εφαρμoγής TEAMS.

Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι τις 13 Μαρτίου, είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία για τις ανάγκες όλων των μαθητών της δημοτικής εκπαίδευσης σε ηλεκτρονικές συσκευές και υποδομές διαδικτύου, ωστόσο μέχρι στιγμής τα νοικοκυριά με μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη από στήριξη (εξοπλισμός, όπως ταμπλέτες ή κινητά) δεν έχουν λάβει κάτι.

Τέλος, να θυμίσουμε τι ανακοινώθηκε επισήμως για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, σε σχέση με τον τομέα της εκπαίδευσης:

* Φάση 1η: 4 Μαΐου – 20 Μαΐου 2020
- Λύκεια: μόνο τελειόφοιτοι των δημόσιων (3η Λυκείου) και των ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης (από 11 Μαΐου). Για όλες τις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα ανακοινώσει σχετικό πλάνο. Νοείται, ότι μέχρι της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα συνεχίσει η τηλεκπαίδευση.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top