ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις και επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη λόγω εορτασμών Πρωτομαγιάς

Συλλήψεις και επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη λόγω εορτασμών Πρωτομαγιάς

Με συλλήψεις και επεισόδια με την αστυνομία σημαδεύτηκε η Πρωτομαγιά στην Τουρκία εν μέσω πανδημίας. Στην πλατεία Ταξίμ συνελήφθησαν 15 άτομα και στην Χαλκηδόνα (Καντίκιοϊ) στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν 8 άτομα. 

Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν στο Ταξίμ όταν μια ομάδα συνδικαλίστών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης DISK Αρζού Τσερκέζογλου, ξεκίνησαν πορεία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς παρά την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για το τριήμερο. Οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης στο Μπεσικτάς και άρχισε να κατευθύνεται προς το Ταξίμ, ωστόσο η αστυνομία τους υπενθύμισε ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ομάδα των συνδικαλιστών επέμεναν να συνεχίσουν την πορεία τους, ακολούθησε διαμάχη με την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν 15 άτομα.

 Στη Χαλκηδόνα συνελήφθησαν 8 συνδικαλιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. 

Ωστόσο στην πλατεία Ταξίμ η τουρκική αστυνομία επέτρεψε σε ομάδα συνδικαλιστών να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Δημοκρατίας. “Λόγω της επιδημίας στη χώρα μας έχουν ληφθεί μέτρα. Ήρθαμε για να διαδώσουμε το μήνυμα της εργατιάς. Ήρθαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 34 εργατών που έχασαν τη ζωή τους στο Ταξίμ το 1977”, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης δημοσίων υπαλλήλων Μεχμέτ Μπαλίκ. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top