Η πρώτη μέρα χαλάρωσης φέρνει σύσκεψη Βουλής - Συζητήσεις για τα νέα μέτρα

Η πρώτη μέρα χαλάρωσης φέρνει σύσκεψη Βουλής - Συζητήσεις για τα νέα μέτρα

Συνέρχεται στις 12.00, με τηλεδιάσκεψη, η σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Αναμένεται ότι κατά τη σύσκεψη αρχηγών θα συζητηθεί ο τρόπος και οι διαδικασίες λειτουργίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας του νομοθετικού σώματος, υπό το φως των χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων, τα οποία αποφασίστηκαν προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση από τη Βουλή, την Τρίτη (5/5) αναμένεται να συνέλθει στις 11:00 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου ώστε να ενημερωθεί από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για θέματα που αφορούν την ενέργεια και το εμπόριο.
.
Την Πέμπτη, στις 12.00 αναμένεται να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, ώστε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Σάββα Αγγελίδη για την κατάταξη της ΕΣΣΟ 2020 και την .Παρασκευή στις 12.00 να συνέλθει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων ώστε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος για τους εκτοπισμένους.

Με βάση την ενημέρωση από τη Βουλή, οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν με τηλεδιασκέψεις, εκτός και αν η αύσκεψη αρχηγών αποφασίσει διαφορετικά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE