ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες 57 δις ευρώ στη βιομηχανία αθλητισμού λόγω κορωνοϊού

Απώλειες 57 δις ευρώ στη βιομηχανία αθλητισμού λόγω κορωνοϊού

Η βιομηχανία του αθλητισμού θα υποστεί απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως αποκάλυψε χθες η ισπανική εφημερίδα «Expansión».

Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε το «Two Circles», μια εταιρεία που συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των 135 δισεκατομμυρίων που είχαν προβλεφθεί πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον έτος για τον κλάδο έδειξαν αύξηση έως και 5%. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά αυτές τις προβλέψεις, με πτώση 43% σε σύγκριση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ο περιορισμός λόγω της πανδημίας έχει διακόψει 120.000 προσφορές χορηγιών με περισσότερες από 5.000 μάρκες.

Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα, τι πρέπει να συμβεί σε μία τέτοια κατάσταση.

Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο πρόσφατη αθλητική εκδήλωση που αναβλήθηκε, διότι στη Γερμανία υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων με περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα έως τις 24 Οκτωβρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top