ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντική διευκρινιστική ανακοίνωση από ομοσπονδία σχετικά με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας

Σημαντική διευκρινιστική ανακοίνωση από ομοσπονδία σχετικά με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας

Ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας (04-05-2020) από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας αναφέρει:

«ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 30/4/20 – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σχετικά με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 30/04/2020 (Διατάγματα (Αρ. 1) έως (Αρ. 19) του 2020) σε ότι αφορά την ποδηλασία η ΚΟΠΟ σημειώνει τα ακόλουθα:

1. Από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020 και ώρα 06.00 π.μ., και εφόσον προηγουμένως ληφθεί έγκριση μέσω sms στο 8998 (κατηγορία 6), επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση στη γενική απαγόρευση σε αχρείαστες μετακινήσεις, η ποδηλασία, είτε ατομικά ή με ακόμη 1 άτομο (εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων των γονέων που αθλούνται), εντός της επαρχίας (πρώτης κατοικίας / εκκίνησης) και μόνο για εύλογο χρονικό διάστημα.

Η μετακίνηση από μια επαρχία σε άλλη για σκοπούς ποδηλασίας ΔΕΝ επιτρέπεται προς το παρόν.

Επιτρέπεται η ποδηλασία και σε ποδηλατοδρόμους και μέσα σε πάρκα.

2. Όλοι που πάνε ποδηλασία οφείλουν να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ως αποδεικτικό στοιχείο και να το παρουσιάσουν όταν αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

3. Επιτρέπεται σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις η προπόνηση αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ή που διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων/γυμναστηρίων και οποιωνδήποτε κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών, νοουμένου ότι οι μετέχοντες στην προπόνηση δεν θα υπερβαίνουν τα πέντε άτομα, περιλαμβανομένου και του προπονητή.

4. Από την Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, επιτρέπονται οι προπονήσεις ομαδικών αθλημάτων μόνο σε ανοιχτούς χώρους, με βάση τα πρωτόκολλα που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Υγείας. Θα μπορεί να επαναρχίσει η λειτουργία των Σχολών Ακαδημίας εφόσον θα τηρούνται τα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν.

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, επιτρέπονται οι αθλητικοί αγώνες χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Η Τεχνική Επιτροπή επεξεργάζεται την διαμόρφωση του προγράμματος αγώνων το οποίο θα κοινοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

5. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι ουσιώδης κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται σε δύο ποδηλάτες να ποδηλατούν δίπλα δίπλα. Λόγω της φύσης της ποδηλασίας, επισημαίνεται επίσης ότι η απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ ποδηλατών όταν αυτοί κινούνται ο ένας πίσω από τον άλλο πιθανόν να μην είναι επαρκής για αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν ακόμη σοβαρές μελέτες ως προς την απόσταση που θα πρέπει να τηρείται μεταξύ ποδηλατών κατά την ποδηλασία αλλά, σε περίπτωση ατόμων που δεν κατοικούν ήδη μαζί, η εισήγηση είναι η τήρηση σημαντικά μεγαλύτερης απόστασης μεταξύ δύο ποδηλατών για ευνόητους λόγους. Η χρήση μάσκας κατά την ποδηλασία σε ανοικτούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική. Σε κάθε περίπτωση και ουσιώδη χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της οποίας στάσης, τηρείται κατ’ ελάχιστον 2 μέτρα από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή ποδηλάτη. Σημειώνεται τέλος ότι η υπερβολική άσκηση δυνατόν να καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα, συνεπώς παρακαλούμε όπως η άθληση ή προπόνηση σας γίνεται εντός λογικών πλαισίων.

Σημειώνεται επίσης ότι οι χαλαρώσεις στις 18/5/2020 και 9/6/2020 (σημεία 4 και 5) θα τεθούν σε ισχύ εφόσον εκδοθούν σχετικά διατάγματα.

Καλούμε τέλος τόσο τους αθλητές όσο και όλους τους ποδηλάτες όπως τηρούν και εφαρμόζουν τα σχετικά Διατάγματα, καθώς επίσης και τα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας που ανακοινώνονται πίστα και εφαρμόζοντας κοινή λογική και υπευθυνότητα. Είναι και στο χέρι μας να μην επιστρέψουμε πίσω σε πιο αυστηρά μέτρα.

ΑΠΟ Κ.Ο.ΠΟ.».

The post Σημαντική διευκρινιστική ανακοίνωση από ομοσπονδία σχετικά με το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγείας appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top