ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Μετά τον Μάιο το σταδιακό άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Μετά τον Μάιο το σταδιακό άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Μετά τον Μάιο τοποθετείται η έναρξη Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις τελευταίες τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), μετά την τηλεσυνάντηση που έγινε σήμερα με τον ΥΠΠΑΝ φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι η επαναλειτουργία των σχολείων στη Δημοτική Εκπαίδευση με την επιστροφή των παιδιών, δεν τοποθετείται στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. Εάν θα γίνει επιστροφή παιδιών στο σχολείο, αυτή θα γίνει σταδιακά και μερικώς μέσα στον Ιουνίο.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει άνοιγμα νηπιαγωγείων και αδύνατον άνοιγμα των ειδικών σχολείων. Ως ΠΟΕΔ εκφράσαμε την ετοιμότητα και την προθυμία μας να συμβάλουμε με εισηγήσεις στον προγραμματισμό επιστροφή στα σχολεία, αν και όταν αυτό αποφασιστεί.

Παράλληλα, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Φίλιος Φυλακτού, είπε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν τον Ιούνιου και μόνο για μερικές μέρες, η Ε’ και η Στ’ τάξη.

Επισήμανε δε πώς ‘δεν θα μοιραστούν τα παιδιά σε άλλα τμήματα και αυτό που θα πω ξεκάθαρα είναι ότι η επαναλειτουργία σχολείων δημοτικής εκπαίδευσης είτε είναι δημοτικά και νηπιαγωγεία δεν τοποθετείται στη 2η φάση’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top