ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΨΑΡΕΜΑ: Τι επιτρέπεται και τι όχι - Χρήσιμες πληροφορίες - VIDEO

ΨΑΡΕΜΑ: Τι επιτρέπεται και τι όχι - Χρήσιμες πληροφορίες - VIDEO

Μετά και την προσπάθεια πολλών κατοίκων παραθαλάσιων περιοχών να πάνε για ψάρεμα, υπήρξαν πολλές εύλογες απορίες, καθώς υπήρξαν περιστατικά όπου η Αστυνομία ενημέρωνε τους πολίτες ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Έτσι, η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών κ. Μαρίνα Αργυρού, τοποθετήθηκε σχετικά στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και Alpha.

Η κ. Αργυρού ανέφερε ότι από σήμερα Δευτέρα (04/05) η ερασιτεχνική αλιεία μπορεί να ασκείται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στέλνοντας SMS στο 8998 την επιλογή 6, μπορεί κάποιους να μεταβεί για ψάρεμα είτε στη θάλασσα, είτε στους υδατοφράκτες είτε από την ακτή.

Πρόσθεσε όμως πώς για τα πρώτα δύο απαιτείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας ενώ για ψάρεμα από την ακτή αυτό δεν είναι απαραίτητο. Επιτρέπεται το ψάρεμα μέχρι και δύο άτομα, τα οποία θα πρέπει να αποστέλνουν ξεχωριστά το δικό τους SMS και να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας και άδεια εάν απαιτείται.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι πλέον επιτρέπεται και το ψάρεμα με τη χρήση παραγαδιού. Επισήμανε όμως, ότι ‘την ευθύνη εποπτείας της εφαρμογής του περί αλιείας νόμου την έχουν οι επιθεωρητές του τμήματος, οι οποίοι σε περίπτωση που εντοπίζουν παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου θα καλούν την Αστυνομία’.

 Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top