ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να δώσει πληροφορίες για εγκλωβισμένους 'όταν αυτό καταστεί εφικτό' ζητά από Άγκυρα η Λευκωσία

Να δώσει πληροφορίες για εγκλωβισμένους 'όταν αυτό καταστεί εφικτό' ζητά από Άγκυρα η Λευκωσία

Η Λευκωσία αναμένει από την Τουρκία να υποβάλει πληροφορίες αναφορικά με τη συζήτηση για τα περιουσιακά δικαιώματα των εγκλωβισμένων, στο πλαίσιο της εξέτασης της απόφασης της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής «Κύπρου εναντίον Τουρκίας», όταν αυτό καταστεί εφικτό, αναφέρεται σε επιστολή του Αναπληρωτή Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου προς το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Είχε προηγηθεί στις 14 Απριλίου επιστολή, που έστειλε η Αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Τουρκίας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να αποστείλει πληροφορίες λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η Επιτροπή Υπουργών αποφάσισε τον Σεπτέμβριο του 2019 να εξετάσει εκ νέου το θέμα των περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων κατά τη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Ιούνιο, στο πλαίσιο της επιτήρησης της υλοποίησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην Τέταρτη Διακρατική.

Στην επιστολή της Τουρκίας γινόταν αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί στα κατεχόμενα λόγω του κορωνοϊού. Λόγω της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, συνέχιζε η επιστολή, οι «δημόσιοι υπάλληλοι» εργάζονται από το σπίτι και ως εκ τούτου, η πληροφόρηση που ζητήθηκε από την Επιτροπή Υπουργών θα μπορούσε να συλλεχθεί μόνο, αφού ξαναρχίσει η πλήρης λειτουργία του «υπουργείου εσωτερικών» και της «επιτροπής ακίνητης ιδιοκτησίας» στα κατεχόμενα.

Σε επιστολή του προς το Τμήμα Εκτέλεσης των Aποφάσεων του ΕΔΑΔ, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο ΣτΕ, Μιχάλης Καραγιώργης, αναφέρει ότι λήφθηκε υπόψη η επιστολή των τουρκικών αρχών. Οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας «αναμένουν από τις αρχές του εναγόμενου κράτους να υποβάλουν την πληροφόρηση που ζητήθηκε, όταν αυτό καταστεί εφικτό, ώστε να μπορέσουμε να την αξιολογήσουμε και να διατυπώσουμε τη θέση μας» καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top