Γ. Εισαγγελέας: Ποινική δίωξη εναντίον 15 Αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά - VIDEO

Γ. Εισαγγελέας: Ποινική δίωξη εναντίον 15 Αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά - VIDEO

Την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών που είχαν διαπραχθεί από τον Ν. Μεταξά, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης προβαίνει σε διευκρινίσεις ως προς τον αριθμό των αστυνομικών που θα διωχθούν ποινικά και σημειώνει ότι «παρουσιάζονται να έχουν διαπραχθεί κατά τον χειρισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων, ποινικά αδικήματα κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, ήτοι αδικήματα Παράλειψης Υπηρεσιακού Καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE