Γ. Εισαγγελέας: Ποινική δίωξη εναντίον 15 Αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά - VIDEO

Γ. Εισαγγελέας: Ποινική δίωξη εναντίον 15 Αστυνομικών για την υπόθεση Μεταξά - VIDEO

Την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών που είχαν διαπραχθεί από τον Ν. Μεταξά, αποφάσισε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κληρίδης προβαίνει σε διευκρινίσεις ως προς τον αριθμό των αστυνομικών που θα διωχθούν ποινικά και σημειώνει ότι «παρουσιάζονται να έχουν διαπραχθεί κατά τον χειρισμό των συγκεκριμένων υποθέσεων, ποινικά αδικήματα κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, ήτοι αδικήματα Παράλειψης Υπηρεσιακού Καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Η λύση περνά μέσα από τη γνώση της ιστορίας μας, όχι από την αυτοκατάργηση»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: «Η λύση περνά μέσα από τη γνώση της ιστορίας μας, όχι από την αυτοκατάργηση»

Η βιωσιμότητα οποιασδήποτε λύσης του Κυπριακού περνά μέσα από τη σωστή γνώση της ιστορίας μας, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Κυριάκου Μάτση, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE