Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών: Αναμένει προτάσεις για αναπροσαρμογή αμοιβών

 Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών: Αναμένει προτάσεις για αναπροσαρμογή αμοιβών

Την ετοιμότητα της να τοποθετηθεί όταν θα υπάρξουν προτάσεις για αναπροσαρμογή αμοιβών προσωπικών ιατρών, εκφράζει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Προσωπικών Ιατρών, δια του Εκπροσώπου της, Βάσου Οικονόμου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Οικονόμου είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση επί του θέματος, εκτός από αυτά που έφερε στο φως η δημοσιότητα.

«Περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα δεδομένα, τι προτάσεις υπάρχουν για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε ανάλογα», είπε.

Τόνισε ότι «πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, αρετή και ήθος και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί συλλογικά να περάσουμε αυτή την δύσκολη κρίση, την οποία όπως φαίνεται περνούμε από ιατρικής και επιδημιολογικής άποψης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μας αλλά ακολουθεί ένα νέο τσουνάμι, αυτό της οικονομίας, που είναι αλληλένδετο με την κατάσταση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε δίνοντας σημασία στον ευαίσθητο τομέα της υγείας»

Μέσα στα πλήγματα της οικονομίας, σημείωσε, είναι και το αναφαίρετο γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες δεν υπάρχουν εισφορές για τη δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εισαγωγή της ιατροφαρμακευτικής νοσοκομειακής περίθαλψης ως το β΄ σκέλος του ΓεΣΥ.

Είναι λυπηρό αυτό που μας έτυχε, ανέφερε, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βρούμε υπό τις περιστάσεις την καλύτερη δυνατή λύση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Εκείνο το οποίο πρέπει να προσέξουμε ως κοινωνία και Πολιτεία, είπε, είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος δηλαδή πρέπει να βγούμε πιο ψύχραιμοι από αυτή την κρίση.

«Οποιαδήποτε κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πρέπει να είναι αποτέλεσμα περίσκεψης, δημοκρατικού διαλόγου και συναντίληψης. Τούτα τα ζητήματα πρέπει να λυθούν με δημόσιο διάλογο, σύνεση και αφού πείσουμε ότι οι κραδασμοί της κρίσης και της οικονομικής κατάστασης πρέπει να κατανεμηθούν ισότοπα», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE