ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επαναλειτουργούν τα σχολεία - Όλος ο σχεδιασμός - ‘Μάθημα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας’ - VIDEO

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επαναλειτουργούν τα σχολεία - Όλος ο σχεδιασμός - ‘Μάθημα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας’ -  VIDEO

Η εκπαίδευτική διαδικασία μπορεί να επανέλθει, υπό προϋποθέσεις, κάτι το οποίο έχουμε όλοι μας κερδίσει, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα παιδιά μπορούν να πάνε ξανά στο σχολείο, με τις απαραίτητες προφυλάξεις, προσεκτικό σχεδιασμό και υγειονομικά πρωτόκολλα. Λαμβάνοντας υπόψη και όσα έχουν μάθει, περί ατομικής ευθύνης και υπεύθυνης κοινωνικής συνεύρεσης, επισήμανε ο Υπουργός.

Τόνισε δε, ότι θα παρακολουθούνται τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και εάν χρειαστεί, θα αναδιοργανωθεί εκ νέου ο προγραμματισμός.

Όλες οι πληροφορίες
Η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς τοποθετείται χρονικά μέχρι και την 26η Ιουνίου.

Όπως επιβεβαίωσε εκ νέου ο Υπουργός Παιδείας, όλοι οι τελειόφοιτοι Λυκείων και Τεχνικών Σχολών επιστρέφουν στις ταξεις στις 11 Μαϊου, με μέγιστο αριθμό μαθητών στην ίδια αίθουσα το 12. Φυσικά, θα υπάρξει διαφοροποίηση ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Θα δημιουργηθούν δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα πηγαίνει Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και η δεύτερη ομάδα Πέμπτη, Παρασκευή και θα εναλλάσσονται.

Όπως επισήμανε ο κ. Προδρόμου, οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά και ξεκινούν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τάξεις, αλλά και την προδημοτική και τα δημοτικά, ο Υπουργός είπε ότι θα ξεκινήσουν μαθήματα την Πέμπτη 21 Μαϊου. Και εδώ θα υπάρχουν τμήματα των 12 μαθητών, τα οποία θα εναλλάσσονται επίσης.

Για τα σχολεία της υπαίθρου, εάν ο αριθμός των μαθητών το επιτρέπει, δε θα γίνεται η εκ περιτροπής ταξινόμηση των μαθητών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, θα τηρούνται αυστηροί υγειονομικοί κανόνες και τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε και το πρωί ο Υπουργός, θα πραγματοποιηθούν 20 χιλιάδες διαγωνιστικές εξετάσεις για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Κάτι το οποίο θα εγκριθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Για ό,τι αφορά την μετάβαση των μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία, θα ληφθούν επίσης τα απαραίτητα μέτρα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top