ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 5ημερη κράτηση για 20χρονο για κατοχή ακατάλληλου υλικού ανηλίκων

ΛΕΜΕΣΟΣ: 5ημερη κράτηση για 20χρονο για κατοχή ακατάλληλου υλικού ανηλίκων

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε την Τετάρτη (6/5) εναντίον 20χρονου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης παιδικής πορνογραφίας.

Ο 20χρονος συνελήφθη την Τρίτη από μέλη του Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ύποπτο πρόσωπο, με τη χρήση πλαστού λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε και απέσπασε από ανήλικο πρόσωπο, αρχείο βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο. Ο ύποπτος επίσης απέστειλε στον ανήλικο, αρχείο με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του υπόπτου, ηλικίας 20 χρόνων, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτός σχετιζόταν και με πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία μέσω της Europol και αφορούσε παρόμοιας φύσης αδικήματα.

Εναντίον του 20χρονου εκδόθηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ στη συνέχεια παραλήφθηκε ως τεκμήριο το κινητό του τηλέφωνο, για διενέργεια δικανικών εξετάσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις, σχετικά με υπόθεση διάπραξης των αδικημάτων της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κατοχής παιδικής πορνογραφίας, διάδοσης παιδικής πορνογραφίας, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, προσφοράς ή παροχής πληροφοριών για παιδική πορνογραφία, άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς και πλαστογραφίας σχετιζόμενη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top