ΠΑΡΑ-THEMA

Το κερασάκι στην τούρτα που ώθησε σε αποχώρηση του Γεωργίου απ΄ το ΔΗΚΟ – Η συνεργασία με ΑΚΕΛ και οι μειώσεις

Το κερασάκι στην τούρτα που ώθησε σε αποχώρηση του Γεωργίου απ΄ το ΔΗΚΟ – Η συνεργασία με ΑΚΕΛ και οι μειώσεις

Τι κι αν υπάρχει πανδημία σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη; Η πολιτική δεν σταματά. Και όπου υπάρχει πολιτική υπάρχει και παραπολιτική και μπόλικο παρασκήνιο.

Και εξηγούμαστε. Σ΄ ένα χρόνο από σήμερα στην Κύπρο θα έχουμε βουλευτικές εκλογές. Η προεκλογική θα θυμάστε είχε αρχίσει προ καιρού.

Διακόπηκε λίγο με την καραντίνα και το «μένουμε σπίτι», ωστόσο, όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα θα μπαίνουμε ξανά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Η παραίτηση του Γιώργου Γεωργίου από τη θέση του διευθυντή γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ μπορεί να μην λέει πολλά για το ευρύ κοινό. Εντούτοις, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Πρώτον, διότι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν ήταν παραίτηση αλλά απόλυση. Απόλυση υπό την έννοια ότι το κόμμα έβγαλε φιρμάνι και ενημέρωσε τα έμμισθα στελέχη του – καμιά πενηνταριά τον αριθμό - ότι για να πληρωθούν θα πρέπει να υπογράψουν χαρτί συγκατάθεσης μείωσης μισθού. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις το «μήνυμα» ήταν ότι όποιος δεν αποδεχτεί τη μείωση απολαβών που απεφασίσθη, τότε, θα τερματιστεί η συνεργασία του με το κόμμα. Τελεσίγραφο. Η δέχεσαι ή φεύγεις.

Ο Γεωργίου, επί έξι χρόνια επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ και εκ των στενότερων συνεργατών του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν αποδέχτηκε. Δεν αποχώρησε – απολύθηκε όμως μόνο. Παραιτήθηκε και από μέλος του ΔΗΚΟ. Δεν έμεινε όμως ως εκεί. Μίλησε δημόσια και είπε ότι στο ΔΗΚΟ θέλουν να συνεργαστούν με το ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές κάτι με το οποίο διαφωνεί. Ο Γεωργίου, επιβεβαίωσε στην ουσία πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα, το εκκολαπτόμενο φλερτ ανάμεσα σε ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ έφερε στην επιφάνεια ο συνάδελφος Τάσος Χριστοδούλου με δημοσίευμα του στην εφημερίδα «Σημερινή» με τίτλο: «Μυστική συνάντηση Άντρου – Νικόλα με φόντο τις Προεδρικές». Τότε και τα δυο κόμματα επιβεβαίωσαν τη μυστική συνάντηση μεν αρνήθηκαν δε ότι συζήτησαν θέμα Προεδρικών εκλογών. Σήμερα ο Γεωργίου ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η πρόθεση του ΔΗΚΟ. Δηλαδή, η συνεργασία με το ΑΚΕΛ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι βουλευτικές εκλογές το ’21 και τα κουκιά των πολιτικών κομμάτων θα καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις. Πρώτος και πολύ σημαντικός σταθμός είναι η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Εάν το ΑΚΕΛ στηρίξει Νικόλα Παπαδόπουλο για Πρόεδρο της Βουλής, τότε, η συνεργασία ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ στις Προεδρικές, ίσως θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένη. Βέβαια, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει τον Αβέρωφ ο οποίος φαίνεται να επιθυμεί να ανηφορίσει το λόφο του Προεδρικού. Και για να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να πείσει τον Νικόλα ότι ο Άντρος δεν μπορεί να του προσφέρει όσα μπορεί ο ίδιος.

Ο παρα-thema-τάκιας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top