ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τάξη και ασφάλεια η επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στα Πολεμίδια

Με τάξη και ασφάλεια η επαναλειτουργία της λαϊκής αγοράς στα Πολεμίδια

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που επαναλειτούργησε χθες, σε νέο χώρο, η λαϊκή υπαίθρια αγορά στα Πολεμίδια, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, καλώντας το κοινό να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τα μέτρα των αρμοδίων.

Όπως μας ανέφερε ο κ.Αναστασίου, από χθες η λαϊκή υπαίθρια αγορά επαναλειτουργεί, με βάση την α’ φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, σε ένα νέο προσωρινό σημείο και συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης του Θεμιστόκλειου Αθλητικού Κέντρου.

«Κάναμε έναν πολύ καλό διαχωρισμό του χώρου στάθμευσης μαζί με το χώρο των παραγωγών, όπου στήθηκε η λαϊκή αγορά, ενώ υπάλληλοι μας ρύθμιζαν τον αριθμό των ατόμων που εισερχόταν, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα», είπε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος παραχωρούσε μάσκες και γάντια σε όσους δεν πολίτες δεν έφεραν μαζί τους.

Τη λαϊκή αγορά, πρόσθεσε, επιθεώρησαν λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας αλλά και του Υπουργείου Εργασίας «και ήταν όλοι ευχαριστημένοι, δεν είχαμε κανένα παράπονο». Όλοι συμμορφωνόταν με τις εκκλήσεις μας και μείναμε έκπληκτοι από το πνεύμα συνεργασίας, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κάτω Πολεμιδιών, ικανοποιημένοι ήταν και οι καταναλωτές από τον νέο προσωρινό χώρο που φιλοξενεί τη λαϊκή αγορά της περιοχής, που λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ενώ στόχος είναι η δημιουργία μόνιμου και σύγχρονου δημοτικού χώρου.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο επαναλειτουργεί και η λαϊκή υπαίθρια αγορά στο Δήμο Λεμεσού, στο χώρο στάθμευσης Επαμεινώνδα, στην οδό Αιόλου και το κοινό προτρέπεται να επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού καλεί το κοινό να χρησιμοποιεί ατομικά μέτρα προστασίας όπως μάσκες και γάντια μιας χρήσης και όπως προβαίνει σε σύντομη διεξαγωγή αγορών χωρίς άσκοπες μετακινήσεις. Υπενθυμίζει δε την τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων μεταξύ άλλων καταναλωτών, ενώ σημειώνει πως άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ΑμεΑ και άτομα άνω των 60 ετών θα εξυπηρετούνται μέχρι τις 10:00.

Υποδεικνύεται ακόμη πως η είσοδος στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Δήμου Λεμεσού θα είναι ελεγχόμενη από λειτουργούς του Δήμου, ώστε να διατηρείται ο επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών, ενώ θα παρέχεται αντισηπτικό τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο των καταναλωτών, αλλά και στους πάγκους των πωλητών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top