ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγος ιολόγος διορίστηκε ειδικός σύμβουλος της Πρόεδρου της Κομισιόν για την πανδημία

Βέλγος ιολόγος διορίστηκε ειδικός σύμβουλος της Πρόεδρου της Κομισιόν για την πανδημία

Tον Βέλγο ιολόγο Peter Piot στη θέση ειδικού συμβούλου της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, σχετικά με την απάντηση της ΕΕ στον COVID-19, διόρισε σήμερα η Κομισιόν. Με αυτόν τον ρόλο, θα συμβουλεύει την Κομισιόν να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει την έρευνα και την καινοτομία στον παγκόσμιο αγώνα κατά της πανδημίας.

Η Πρόεδρος von der Leyen δήλωσε σχετικά ότι "δεσμευόμαστε να κερδίσουμε τον αγώνα κατά του κορωνοϊού και πρέπει να βασίσουμε τις προσπάθειές μας στις καλύτερες συμβουλές των κορυφαίων εμπειρογνωμόνων μας".

Όπως είπε "η πολύτιμη εμπειρία του καθηγητή Piot θα βοηθήσει στην καθοδήγηση των δράσεών μας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης εμβολίων, διαγνωστικών και θεραπειών για την αντιμετώπιση του κορωναϊού και για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για να μας προετοιμάσει για μελλοντικές επιδημίες".

Ο Peter Piot, διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας της Handa, ανακάλυψε τον ιό του Έμπολα στο Ζαΐρ το 1976 και οδήγησε επίσης πρωτοποριακή έρευνα για το HIV-AIDS, την υγεία των γυναικών και τις μολυσματικές ασθένειες, κυρίως στην Αφρική. Αργότερα διηύθυνε το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS για 10 χρόνια.

Είναι επίσης μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας που παρέχει στην Κομισιόν συστάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων πολιτικής για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων συνεπειών της.

Η Πρόεδρος von der Leyen και η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, θα συναντηθούν σήμερα με την επιτροπή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επιπλέον σήμερα, η Κομισιόν εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει καθοδήγηση στα Κράτη Μέλη για να τα βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δημιουργήθηκαν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η καθοδήγηση θα βοηθήσει τα Κ-Μ να επιταχύνουν την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και να αποσαφηνίσουν τους κανόνες που επιτρέπουν στους γιατρούς και τις νοσηλευτές που εκπαιδεύονται να ασκήσουν το επάγγελμά τους.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα Κ-Μ μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να διευκολύνουν την αμοιβαία αναγνώριση των προσόντων σύμφωνα με τις ευελιξίες που παρέχει η οδηγία.

Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ο τρόπος με τον οποίο τα Κ-Μ μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι κανόνες της οδηγίας σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση γιατρών και νοσοκόμων μπορούν να τηρηθούν σε περιπτώσεις όπου οι σπουδαστές δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους λόγω διαταραχών που οφείλονται στην πανδημία

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top