ΥΓΕΙΑ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τους ασθενείς με λύκο

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τους ασθενείς με λύκο

Η ιδιαίτερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ανά το παγκόσμιο με την πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων που ζουν με την ασθένεια του Λύκου, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Λύκου στις 10 Μαΐου σημειώνει ότι ο Λύκος είναι μια αυτοάνοση ρευματική νόσος που μπορεί να επηρεάσει όλα τα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού.

Αναφέρει ότι υπάρχουν δυο βασικές μορφές Λύκου, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης  Λύκος και ο Δερματικός Λύκος, και ένας ασθενής με Λύκο μπορεί να έχει  από ήπιας μορφής μέχρι σοβαρής μορφής Λύκο. Ο Λύκος επηρεάζει συνήθως γυναίκες ηλικίας 15 με 45 χρονών. Τα  συχνότερα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με Λύκο είναι τα εξανθήματα, πυρετός, κόπωση, πόνος στους μυς και στις αρθρώσεις, φωτοευαισθησία και τριχόπτωση.
 
Στην Κύπρο τα άτομα με Λύκο εκπροσωπούνται από τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου και η  ομάδα Λύκου διοργανώνει εκδηλώσεις και εργαστήρια ενημέρωσης τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο . Επίσης διοργανώνει ομάδες αλληλοστήριξης των μελών και των οικογενειών τους .
 
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις της ομάδας Λύκου αλλά και για ενημερωτικά άρθρα βρίσκονται στην σελίδα του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου www.rheumatism.org.cy και την σελίδα της ομάδας Λύκου www.lupuscyprus.com, όπως επίσης και στην σελίδα του @Αντιρευματικος Σύνδεσμος Κύπρου και την σελίδα Lupus Cyprus Group στο Facebook.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top