ΕΛΛΑΔΑ: Έξι νέα κρούσματα - Ξεκινά η β' φάση άρσης μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ: Έξι νέα κρούσματα - Ξεκινά η β' φάση άρσης μέτρων

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα την Κυριακή (10/05) με τον συνολικό αριθμό να φτάνει, πλέον τους 2.716.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55% αφορά άνδρες και τα 603 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

Τριάντα ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ 87 έχουν εξέλθει από αυτές. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 151.

Σημειώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα (11/05), ξεκινά η δεύτερη φάση άρσης των μέτρων με το άνοιγμα της Γ΄Λυκείου αλλά και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

«Από αύριο, με την εφαρμογή του δευτέρου σταδίου άρση των μέτρων, συνολικά 155.962 εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων είχε ανασταλεί», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE