ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαμαρτύρονται κομμωτήρια και κουρεία για τους όρους επαναλειτουργίας

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαμαρτύρονται κομμωτήρια και κουρεία για τους όρους επαναλειτουργίας

Σε διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή» προχώρησε το πρωί της Τρίτης12/05, η ένωση κομμωτηρίων, η ένωση κουρέων και η ένωση αισθητικών και ειδικών νυχιών στα κατεχόμενα, υποβάλλοντας αιτήματα για τον τρόπο επαναλειτουργίας τους από τις 20 Μαϊου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τ/κ καταστηματαρχών και εμπόρων (ΚΤΕΖΟ), Μαχμούτ Κανμπέρ, ο οποίος ανέφερε ότι η επαναλειτουργία μόνο με περιποίηση μαλλιών δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα και οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να βγάλουν τα έξοδά τους, ούτε και να πληρώσουν τα ενοίκιά τους.
 
Κομμωτήρια και κουρεία ζητούν να επαναλειτουργήσουν τηρώντας τους όρους υγιεινής, αλλά με πλήρεις υπηρεσίες (ΣΣ: τα κομμωτήρια έχουν στον ίδιο χώρο υπηρεσίες αισθητικής και νυχιών).
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών εστιατορίων και χώρων εστίασης (RESBİR) που επίσης διαμαρτύρονται επειδή δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους μόνο με κατ’ οίκον παράδοση και πώληση από το κατάστημα.

Ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε χθες βράδυ ότι δεν έχουν αίτημα για να δέχονται και πελάτες στους χώρους τους οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, με τον πρόεδρο του συνδέσμου Σαλίχ Καϊμ να δηλώνει ότι επέδωσαν τα αιτήματά τους με επιστολή στις 4 Μαϊου. Μπορεί να υπάρχει παρεξήγηση με τις δηλώσεις του κ. Οζερσάι, ανέφερε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο οποίος πήγε κοντά στους διαμαρτυρόμενους και συνομίλησαν.
 
Να σημειωθεί ότι το θέμα της πληρωμής ενοικίων, αλλά και της ανταπόκρισης στις πλείστες των υποχρεώσεών τους με τους όρους επαναλειτουργίας, που αποφασίζει το «υπουργικό συμβούλιο», είναι στο επίκεντρο διαμαρτυρίας πολλών επαγγελματικών ομάδων και επιχειρήσεων που επαναδραστηριοποιούνται με την άρση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top