ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά την ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών ΜΙΛΗΣΕ ο Πάπουτσος – «Αν θέλουν κάποιοι…» (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Μετά την ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών ΜΙΛΗΣΕ ο Πάπουτσος – «Αν θέλουν κάποιοι…» (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Το πρωί της Τρίτης (12-05-2020) ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση.

Διαβάστε: 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για το αίτημα καθόδου ξένων διαιτητών σε περίπτωση επανέναρξης (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Λίγες ώρες μετά, ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιώργος Πάπουτσος, παραχώρησε δηλώσεις στον «Active».

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Αρχική τοποθέτηση: «Ο σύνδεσμος συνηγόρησε να έρθουν οι ξένοι διαιτητές για να εκτονωθεί το κλίμα. Όμως, με όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα με τον κορωνοϊό, αν ξεπεραστούν οι δυσκολίες και συνεχιστεί το πρωτάθλημα αναμέναμε ότι με τις οικονομικές δυσκολίες θα καθόμασταν σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε μία φόρμουλα ούτως ώστε να ξεφύγουν και τα σωματεία από την οικονομική μιζέρια. Πίεση θα υπάρχει πάντα στους διαιτητές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και σε Κύπριους διαιτητές και σε Κύπριους παίκτες. Δεν θα γίνει η διαιτησία ο φτωχός συγγενής. Λάθη γίνονται παντού. Συνηγορήσαμε για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Εσείς κάνατε κριτική έντονη στους Κύπριους, ενώ δεν είδαμε το ίδιο με τους ξένους που ήρθαν. Πρέπει να ξεφύγουμε από τις περιστασιακές συμμαχίες για ξένους διαιτητές. Πιθανόν του χρόνου να πούμε θέλουμε και ξένους σχολιαστές αγώνων γιατί θα πουν ότι εσείς δεν είστε αντικειμενικοί».

Εσείς οι ίδιοι όμως παραδέχεστε ότι έγιναν τραγικά λάθη: «Εάν ένας ξένος διαιτητής έρθει τρεις φορές στην Κύπρο για αγώνες στον τέταρτο αγώνα θα ακούσει πολύ χειρότερα από τους δικούς μας γιατί θα φανούν τα λάθη του. Στη μία φορά δεν στιγματίζεσαι στη δεύτερη όμως γίνεται. Στην Κύπρο είμαστε μικρή κοινωνία, όλοι είμαστε ταυτισμένοι. Πρέπει να διοργανώσουμε ακαδημία διαιτητών και να μην ταυτίζουμε διαιτητές, να μην τους “χρωματίζουμε”».

Και οι νεαροί που προωθήθηκαν όμως δεν άρπαξαν την ευκαιρία φέτος, δεν είναι έτσι; «Έδειξαν ότι έχουν μέλλον, όμως άποψη μου είναι πως ο λιγοστός αριθμός στην Α’ Κατηγορία και τα λάθη πρωτοκλασάτων έδωσαν την ευκαιρία στους νέους να σφυρίξουν. Πρέπει να εμπλουτιστεί ο κατάλογος των διαιτητών. Δεν μπορούμε να κάνουμε κατηγορία διαιτητών express από την ανοικτή κατηγορία στην elite. Δεν έχει κανένα σήμερα που να αντέξει τόσα πολλά χρόνια προσφοράς στη διαιτησία με τόσα πολλά παιχνίδια κάθε σεζόν. Αυτό θέλουμε ως σύνδεσμος, ανάδειξη διαιτητών μέσω σωστών διαδικασιών».

Σε ποιους απευθύνεστε στην ανακοίνωση; «Δεν μπορεί ένα σωματείο κάθε φορά που γίνεται λάθος εναντίον τους να ζητά συμμαχίες εναντίον των διαιτητών. Εμείς είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους. Και δεν προσωποποιούμε την ανακοίνωση για κανένα σωματείο. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανένα σωματείο».

Ποια είναι η εκτίμηση σας, θα παιχτεί ποδόσφαιρο; «Είναι δύσκολες οι συνθήκες όμως είναι τέτοιες οι πιέσεις που πιστεύω ότι η πρώτη εξάδα τουλάχιστον θα παιχθεί. Η απόφαση είναι άλλων, όμως ελπίζουμε αν αυτό γίνει να είναι με Κύπριους διαιτητές».

Αν έρθουν ξένοι θα πάρετε μέτρα; «Αν θα φέρουν ξένους να φέρουν και τέταρτο διαιτητή σε κάθε αγώνα. Δεν θα μπαίνει τέταρτος διαιτητής Κύπριος. Είναι παγκύπριο πρωτάθλημα. Αν θέλουν κάποιοι να μονιμοποιήσουν ξένους διαιτητές, τότε δεν είναι κυπριακό πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης: 

The post Μετά την ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών ΜΙΛΗΣΕ ο Πάπουτσος – «Αν θέλουν κάποιοι…» (ΔΗΛΩΣΕΙΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top