ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 20.000 δειγματοληψίες στους μαθητές όταν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στα σχολεία

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 20.000 δειγματοληψίες στους μαθητές όταν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες στα σχολεία

Δεν ανησυχεί ο Δρ.Πέτρος Καραγιάννης καθώς τα παιδιά ήταν στα σπίτια τους πριν προσέλθουν στα σχολεία για πρώτη μέρα.

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης , Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας, μιλώντας στο τρίτο του ΡΙΚ αναφέρθηκε στις δειγματοληψίες στα σχολεία.

"Εφόσον τα παιδιά ήταν στα σπίτια τους και πήγαν για πρώτη φορά στα σχολεία τη Δευτέρα, δεν θα μπορούσε μεγάλος αριθμός απο αυτά τα παιδιά να ήταν θετικά. Αν γινόταν δειγματοληψία δεν θα γινόταν σε κάθε παιδι. Θα ήταν δειγματοληψίες απο διάφορες περιοχές της Κύπρου'

Δεν ανησυχεί ωστόσο για την επιδημιολογική εικόνα προς το παρόν , καθως όπως είπε ενημερώνονται συνεχώς για την εξέλιξη των γεγονότων και περιστατικών.

Τόνισε οτι με το άνοιγμα των σχολείων για όλες τις βαθμίδες θα γίνει η μεγαλύτερη δειγματοληψία σε 20,000 παιδιά, βέβαια αυτό θα υλοποιηθεί με την έγκριση των γονέων. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE