ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: 'Θα είναι δύσκολο το άνοιγμα αεροδρομίων αν κάθε χώρα έχει διαφορετικές οδηγίες, διαδικασίες και περιορισμούς'

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: 'Θα είναι δύσκολο το άνοιγμα αεροδρομίων αν κάθε χώρα έχει διαφορετικές οδηγίες, διαδικασίες και περιορισμούς'

Σχέδιο δράσης ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών όσον αφορά το άνοιγμα των αεροδρομίων. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις οδηγίες που αναμένονται απο την Ευρωπαϊκη Επιτροπή.

Αναμενουν εντός της ημέρας της Τετάρτης (13/5) απο την Ευρωπαϊκη Επιτροπή να ανακοινώσει οδηγίες προς τα κράτη μέλη όσον αφορά τον τουρισμό, τα ταξίδια και γενικότερα τον τομέα αερομεταφορών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός  Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, Γιάννης Καρούσος, αναμένουν την ανακοίνωση ωστε "να αναλύσουμε τα στοιχεία αυτά και να δούμε πως και τι εφαρμόζονται αλλά και κατα πόσο είναι κοντά σε αυτά που σκεφτόμαστε σαν χώρα"

 

 

Αναφέρθηκε στην σύσταση καθοδηγητικής επιτροπής η οποία έχει ήδη αναλάβει να καταθέσει ένα σχέδιο δράσης με το άνοιγμα των αεροδρομίων της Κύπρου. Επίσης σχολίασε οτι "Έγινε μια πρώτη επαφή με το Ισραήλ σε επίπεδο πολιτικής αεροπορίας, ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί".

Διευκρίνησε ότι "Η καθοδηγητική επιτροπή προχωρά για να ολοκληρώσει το σχέδιο δράσης, τα χρονοδιαγράμματα, ποίες χώρες θα συνδεθούν με ποιό τρόπο, ποια πρόσωπα θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν και με τι πιστοποιητικά αν χρειάζεται δηλαδή πιστοποιητικό για κορωνοϊο πριν ή μετά την άφιξη". Τόνισε ότι " Είναι σημαντικό να υπάρχει κοινή διαδικασία στην Ε.Ε για να μην εχουμε προβλήματα".

 

Οπως αναφερε στο τρίτο του ΡΙΚ ο Υπουργός "Θα είναι δύσκολο αν καθε χώρα έχει διαφορετικές οδηγίες και περιορισμούς και διαδικασίες. Ειναι κατι που θελουμε να αποφύγουμε".

Δήλωσε οτι ως Υπουργείο συνεχίζουν την προετοιμασία του σχεδιού δράσης και ότι στόχος τους είναι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο να εγκριθεί το σχέδιο αυτό καθώς "Θέλουμε να δώσουμε χρόνο στις αεροπορικές εταιρείες και στους ταξιδιωτικούς πράκτορες να μπορέσουν να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα. Είναι σημαντικό το άνοιγμα των αεροδρομίων να γίνει με τρόπο αποτελεσματικό και παραγωγικό χωρίς να επηρεάζει τη δημόσια υγεία".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις περιπτώσεις αεροπορικών εταιριών που συνεχίζουν να πωλούν εισιτήρια παρά την απαγόρευση πτήσεων. "Υπάρχει διάταγμα για απαγόρευση επιβατικών πτήσεων μέχρι 28 Μαϊου και πολύ πιθανόν να επεκταθεί μέχρι 9 Ιουνίου. Αρκετές εταιρείες όταν δεν υπάρχει αυτό το διάταγμα σε ισχύ, το οποίο μόνο για 14 μέρες μπορούμε να επεκτείνουμε,  ανοίγουν πτήσεις. Ωστόσο στόχος τους δεν είναι να πραγματοποιηθεί η πτήση αλλά να εισπράξουν τα λεφτά απο τα εισιτήρια και όταν ακυρωθεί η πτήση με πρόσχημα ότι υπάρχει διάταγμα, αντί να επιστρέψουν τα μετρητά , τα επιστρέφουν υπο μορφή κουπονιών". 

Εξήγησε και τόνισε ότι οι μόνες πτήσεις που μπορείς κάποιος πολίτης να κρατήσει εισιτήριο είναι για πτήσεις επαναπατρισμού και αυτό με άδεια απο το αρμόδιο Υπουργείο. Η σύσταση του Υπουργείου προς τους πολίτες είναι να μην αγοράζουν εισιτήρια πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top