ΔΙΕΘΝΗ

Επιστροφή στην εργασία για πολλούς Άγγλους

Επιστροφή στην εργασία για πολλούς Άγγλους

Στις εργασίες τους επιστρέφουν από το πρωί της Τετάρτης (13/5) χιλιάδες πολίτες στην Αγγλία, μετά από τη σχετική σύσταση της κυβέρνησης προς όσους δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι.

Η σύσταση δεν ισχύει για τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με αποφάσεις των τοπικών κυβερνήσεων.

Οι πρώτες αναφορές από τους δρόμους του Λονδίνου και άλλων αγγλικών πόλεων για το πόσο αυξημένη είναι η κίνηση είναι μικτή, αλλά έχουν υπάρξει πολλές αναφορές και φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα για γεμάτα λεωφορεία και συρμούς τρένων με πολλούς επιβάτες χωρίς καλύμματα προσώπου και χωρίς να μπορούν να τηρήσουν την απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα μέσα συγκοινωνίας, αλλά αν και έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις με ποδήλατο, για πολλούς δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης. Ο δήμαρχος Λονδίνου Σαντίκ Καν κάλεσε τους συμπολίτες του να αποφεύγουν τα τρένα και τα λεωφορεία.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς που εξέδωσε μόλις χθες η κυβέρνηση, στις περιπτώσεις που οι επιβάτες δεν μπορούν να μείνουν δύο μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον θα πρέπει να προσπαθούν να αποφεύγουν την επαφή και να στρέφουν το κεφάλι προς αντίθετη κατεύθυνση.

Στις πλατφόρμες επιβίβασης σε τρένα υπάρχουν σημάδια στο έδαφος που υποδεικνύουν την απόσταση των δύο μέτρων, ενώ στα λεωφορεία η επιβίβαση απαγορεύεται από την μπροστινή είσοδο για την προστασία των οδηγών.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε το πρωί ότι «δεν υπάρχει τέλειος τρόπος χαλάρωσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας» και κάλεσε τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική.

Επίσης από σήμερα οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν όσο συχνά θέλουν από το σπίτι τηρώντας αποστάσεις δύο μέτρων και να συναντούν ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό κάθε φορά σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, πάντα σε απόσταση δύο μέτρων.

Αρχή λειτουργίας επίσης σήμερα για φυτώρια και κέντρα ειδών κήπου, καθώς και για τα μεσιτικά γραφεία, αν και συστήνεται η «επίσκεψη» σε σπίτια υπό ενοικίαση ή πώληση να γίνεται μέσω διαδικτύου. Υπό όρους επιτρέπεται από σήμερα η εργασία και για τις νταντάδες, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι εργαζόμενοι γονείς να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπει επιστροφή για κάποιους μαθητές στα σχολεία, άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων που δεν πωλούν αναγκαία είδη και έναρξη πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών προγραμματίζεται για την 1η Ιουνίου, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top