ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: Μοίρασε διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς

ΚΑΡΟΥΣΟΣ: Μοίρασε διαβεβαιώσεις για την υλοποίηση του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς

Την διαβεβαίωση προς τo EBE Πάφου έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ότι η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς δεν αναστέλλεται και ότι αποτελεί κατηγορηματική θέση της Πολιτείας ότι η απόφαση  που έχει ληφθεί θα υλοποιηθεί.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που συγκάλεσε το ΕΒΕ Πάφου, υπό τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής,  στα Γραφεία του Επιμελητηρίου Πάφου,  με θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη αναστολή του Έργου Δρόμου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς και άλλων έργων δημοσίου συμφέροντος που αφορούν την Επαρχία Πάφου εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους ελέω πανδημίας  COVID-19.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν  οι Βουλευτές  και  οι Δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου .

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην Πάφο και ενδεχόμενα να υπάρξει περίπτωση αναστολής τους .

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, το ΕΒΕ έτυχε της επιβεβαίωσης του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου,  ότι το βασικό έργο υποδομής του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς δεν αναστέλλεται αλλά, όπως είπε, με την έκδοση απόφασης  από την  Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών θα προχωρήσει το Κράτος με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας για την κατασκευή του δρόμου.
 
Επίσης αναφέρθηκε σε άλλα βασικά έργα υποδομής, όπως είναι ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων – Μαρίνας για τον οποίο , είπε, αποφασίστηκε όπως οι Δήμοι και οι τοπικές αρχές θα προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία να ορίσουν εμπειρογνώμονες για να ετοιμάσουν τα πολεοδομικά ή κατασκευαστικά έργα τα οποία είναι αναγκαία για να ωριμάσουν. Ούτως ώστε συνέχισε, μόλις το  Κράτος έχει την οικονομική δυνατότητα να μπορεί να προχωρήσει με την υλοποίηση των έργων νοουμένου ότι αυτά είναι ώριμα.   
 
Επίσης σημείωσε υπήρξε στο πλαίσιο της σύσκεψης συντονισμός για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την Επαρχία Πάφου, όπως είναι  ο δρόμος αεροδρομίου – Ποταμού Έζουσας, εκτιμώντας πως το Κράτος θα προχωρήσει  να κηρύξει τον δρόμο δημοσίου συμφέροντος , ώστε να μπορεί και αυτό το έργο  που εκκρεμεί για δεκαετίες. στην κατάλληλη φάση να μπορεί να υλοποιηθεί .

Παράλληλα συνέχισε , συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Επαρχίας Πάφου και υιοθέτησαν σημείωσε, συγκεκριμένη μεθοδολογία για να μπορέσουν να προωθήσουν όλα αυτά τα έργα που εκκρεμούν προς υλοποίηση.
Ο κ. Δημητριάδης επανέλαβε ότι έχει αποφασιστεί ότι η Επιτροπή θα λειτουργεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε συντονισμένα να μελετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος και να τα μετρά με τον ορθό τρόπο προς επίλυση. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top