ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Εντατικοί έλεγχοι στα εργοτάξια- Προέκυψαν παραφωνιές και εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα

ΚΥΠΡΟΣ-ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Εντατικοί έλεγχοι στα εργοτάξια- Προέκυψαν παραφωνιές και εκδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα

Συνεχίστηκαν την Τετάρτη 13/5 οι εντατικές επιθεωρήσεις για τον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο και στα εργοτάξια, με τις αρμόδιες αρχές να προβαίνουν συνολικά σε 706 ελέγχους μέχρι τις 14:00. Διαπιστώθηκε ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης στο λιανικό εμπόριο και μέτριο επίπεδο συμμόρφωσης στα εργοτάξια.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στις επιθεωρήσεις αυτές συμμετείχαν, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, Λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα και των Δήμων κάτω από τον συντονισμό του ΤΕΕ.

Από τις συνολικά 706 επιθεωρήσεις, οι 603 έγιναν στο λιανικό εμπόριο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης, αλλά υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις ανυπαρξίας σήμανσης ιδίως στο πάτωμα και χρήσης από τους εργαζόμενους προσωπίδας αντί μάσκας, αναφέρεται.
 
Ακόμη έγιναν 103 επιθεωρήσεις εργοταξίων, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε μέτριο επίπεδο συμμόρφωσης, ενώ σε κάποια εργοτάξια δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες υγειονομικές διευκολύνσεις.
 
Στις περιπτώσεις αυτές, προστίθεται, έγιναν αυστηρές υποδείξεις για βελτίωση των μέτρων προστασίας και εκδόθηκαν 7 Ειδοποιήσεις Απαγόρευσης λειτουργίας (5 εργοταξίων στη Λευκωσία, 1 στην Πάφο και 1 στην Αμμόχωστο) και ως εκ τούτου διακόπηκαν αμέσως σ αυτά οι εργασίες. Επίσης επιβλήθηκαν 4 Εξώδικα Πρόστιμα σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν σε 4 εργοτάξια στη Λευκωσία.

Συνολικά από τις 4 Μαΐου, που άρχισαν εντατικές επιθεωρήσεις, έγιναν 5861 επιθεωρήσεις. Από αυτές 4.990 έγιναν στο λιανικό εμπόριο και 871 στα εργοτάξια. Επίσης, απαγορεύτηκε η λειτουργία 48 εργοταξίων και επιδόθηκαν εξώδικα πρόστιμα σε 10 πρόσωπα που δραστηριοποιούνταν στα εργοτάξια.

«Με βάση τα πιο πάνω αποτελέσματα, οι επιθεωρήσεις θα συνεχίσουν να είναι εντατικές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας για επίτευξη καλύτερης συμμόρφωσης» λέει η ανακοίνωση του ΤΕΕ. Στις περιπτώσεις όπου δεν θα διαπιστωθεί ικανοποιητική συμμόρφωση, οι Επιθεωρητές θα επιβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις, όπως επιβολή εξώδικων πρόστιμων, προώθηση ποινικών διώξεων και άμεση διακοπή εργασιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top