ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

Τέσσερις νέους θανάτους οφειλόμενους στον κορωνοϊό και σαράντα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/05, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη συνολική αποτίμηση των ταυτοποιημένων κρουσμάτων που πραγματοποίησε ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα καταγράφονται 2.810 κρούσματα, εκ των οποίων τα 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων, 23 πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία αυτών τα 72 έτη. To 96% των νοσηλευομένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE