ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

Τέσσερις νέους θανάτους οφειλόμενους στον κορωνοϊό και σαράντα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/05, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη συνολική αποτίμηση των ταυτοποιημένων κρουσμάτων που πραγματοποίησε ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα καταγράφονται 2.810 κρούσματα, εκ των οποίων τα 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων, 23 πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία αυτών τα 72 έτη. To 96% των νοσηλευομένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες αύριο ο ΠτΔ - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του τελευταίου που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE