ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

Τέσσερις νέους θανάτους οφειλόμενους στον κορωνοϊό και σαράντα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/05, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη συνολική αποτίμηση των ταυτοποιημένων κρουσμάτων που πραγματοποίησε ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα καταγράφονται 2.810 κρούσματα, εκ των οποίων τα 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων, 23 πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία αυτών τα 72 έτη. To 96% των νοσηλευομένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE