ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τέσσερις νέοι θάνατοι και 40 κρούσματα στην Ελλάδα

Τέσσερις νέους θανάτους οφειλόμενους στον κορωνοϊό και σαράντα νέα κρούσματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/05, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εκ μέρους του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τη συνολική αποτίμηση των ταυτοποιημένων κρουσμάτων που πραγματοποίησε ο κ. Τσιόδρας, στην Ελλάδα καταγράφονται 2.810 κρούσματα, εκ των οποίων τα 612 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.452 (52%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων, 23 πολίτες βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέση ηλικία αυτών τα 72 έτη. To 96% των νοσηλευομένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος, συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.