ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίλιοι τρεις ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου

Χίλιοι τρεις ασθενείς εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου

Χίλιοι τρεις ασθενείς εξετάστηκαν  στα εξωτερικά ιατρεία γενικής και ειδικής ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, εκ των οποίων οι εκατόν εβδομήντα δύο εξετάστηκαν την Παρασκευή 15/05, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον Covid- 19, δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά και το Τμήμα Ψυχικής Υγείας, το οποίο στη διάρκεια της κρίσης εξυπηρετούσε το κοινό σε άλλους χώρους εντός και εκτός Νοσοκομείου , αφού, όπως είπε , το Τμήμα χρησιμοποιήθηκε για τη διαλογή και τη βραχεία νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών , προσφέροντας ένα πολύτιμο έργο στην όλη διαχείριση της πανδημίας .

Στο μεταξύ χτες επαναλειτούργησαν ο Παθολογικός και Πνευμονολογικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, οι οποίοι από τις  4  Απριλίου λειτουργούσαν ως θάλαμοι ύποπτων περιστατικών για Covid- 19. 

Σύμφωνα με τον δρα Μουτήρη, τα ύποπτα περιστατικά θα νοσηλεύονται πια σε μονόκλινο δωμάτιο που θα διαθέτει η κάθε κλινική, μέχρι την επιβεβαιωτική εξέταση για κορωνοϊό , που θα γίνεται στο εργαστήρι του Νοσοκομείου. 

Το κλινικό μας έργο συνέχισε,  διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό, αφού , όπως εξήγησε, τα περιστατικά που εισάγονται στις κλινικές, με συμπτωματολογία ύποπτη, έχουν έτοιμο το αποτέλεσμα πριν την εισαγωγή. Το ίδιο και οι ασθενείς που οδηγούνται στο χειρουργείο. Η διαχείριση συνεπώς των ασθενών γίνεται καταλληλότερα, απ´ ότι στο παρελθόν, συμπλήρωσε. 

Σημειώνεται πως την διάρκεια της εβδομάδας οι θάλαμοι του Νοσοκομείου Πάφου λειτούργησαν με πληρότητα 60%,ως οι οδηγίες, ενώ λόγω της υπερπληρότητας, αρκετοί ασθενείς παραπέμφθηκαν για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές..

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top