Προειδοποίηση Πεκίνου προς τις ΗΠΑ για την Huawei

Προειδοποίηση Πεκίνου προς τις ΗΠΑ για την Huawei

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε το Σάββατο (16/5) ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν την άσκηση "αδικαιολόγητης καταστολής" σε βάρος κινεζικών εταιριών όπως η Huawei.

Η Kυβέρνηση Τραμπ κινήθηκε την Παρασκευή για να εμποδίσει τον εφοδιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο με μικροεπεξεργαστές του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού Huawei Technologies, ενισχύοντας τους φόβους για κινεζικά αντίποινα, αλλά και για το "σφυροκόπημα" των μετοχών αμερικανικών εταιριών εξοπλισμού παραγωγής μικροεπεξεργαστών.

Η Huawei έχει συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα ξένων εταιριών που έχουν χαρακτηριστεί ως "απειλές" για τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα.

Η Κίνα θα υποστηρίξει σθεναρά τα νομικά δικαιώματα των εταιριών της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό ΥΠΕΞ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters, για το αν το Πεκίνο θα προχωρήσει στην εφαρμογή αντιποίνων σε βάρος των ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE