ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

"Ο Υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ) Πομπέο εισηγήθηκε την κίνηση, και ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε", δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα χθες, δύο κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, ο βουλευτής Ελιοτ Ενγκελ και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ανακοίνωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για την απόφαση του Τραμπ να αποπέμψει τον Λίνικ από τη θέση του ελεγκτή του Υπουργείου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.