ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

"Ο Υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ) Πομπέο εισηγήθηκε την κίνηση, και ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε", δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα χθες, δύο κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, ο βουλευτής Ελιοτ Ενγκελ και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ανακοίνωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για την απόφαση του Τραμπ να αποπέμψει τον Λίνικ από τη θέση του ελεγκτή του Υπουργείου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.