ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΤΡΑΜΠ: Αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε την αποπομπή του Γενικού Επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

"Ο Υπουργός (Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ) Πομπέο εισηγήθηκε την κίνηση, και ο Πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε", δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα χθες, δύο κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, ο βουλευτής Ελιοτ Ενγκελ και ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, ανακοίνωσαν ότι θα διενεργηθεί έρευνα για την απόφαση του Τραμπ να αποπέμψει τον Λίνικ από τη θέση του ελεγκτή του Υπουργείου, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE