ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά'

Υπέρ εξάλειψης των διακρίσεων διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση για τη Μέρα κατά Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφυλοφοβίας.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφυλοφοβίας, η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξάλειψης όλων των μορφών διακρίσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την κοινωνική ενσωμάτωση τόσο των ΛΟΑΤΙ όσο και όλων των ευάλωτων ομάδων και μειονοτήτων.

Σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως φέτος η χώρα μας σημείωσε άνοδο στην ετήσια κατάταξη «Rainbow Europe» του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού ILGA-Europe στις Βρυξέλλες, η οποία καταγράφει μείωση των διακρίσεων εναντίων των ΛΟΑΤΙ στις χώρες τους, μέσω νομοθετημάτων.

"Το γεγονός υποδεικνύει ότι η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά. Συγκεκριμένα, η Κύπρος ανέβηκε στην 19η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 23η που είχε πέρσι, ενώ στις αρχές της παρούσας διακυβέρνησης, τον Μάιο του 2013, ήταν τελευταία στην κατάταξη", σημειώνει.

Επισημαίνει πως έχοντας πλήρη επίγνωση πως μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, μέχρι η διαφορετικότητα να καταστεί πλήρως αποδεχτή στη χώρα μας, στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η περαιτέρω βελτίωση του νομικού πλαισίου προστασίας των ΛΟΑΤΙ, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για Προώθηση της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, η ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, καθώς και η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ενάντια στην ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE