ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά'

Υπέρ εξάλειψης των διακρίσεων διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση για τη Μέρα κατά Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφυλοφοβίας.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφυλοφοβίας, η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξάλειψης όλων των μορφών διακρίσεων, προωθώντας ταυτόχρονα την κοινωνική ενσωμάτωση τόσο των ΛΟΑΤΙ όσο και όλων των ευάλωτων ομάδων και μειονοτήτων.

Σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως φέτος η χώρα μας σημείωσε άνοδο στην ετήσια κατάταξη «Rainbow Europe» του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού ILGA-Europe στις Βρυξέλλες, η οποία καταγράφει μείωση των διακρίσεων εναντίων των ΛΟΑΤΙ στις χώρες τους, μέσω νομοθετημάτων.

"Το γεγονός υποδεικνύει ότι η ενίσχυση νόμων και διαδικασιών που προστατεύουν τους ΛΟΑΤΙ της χώρας μας, συνεχίζεται σταθερά. Συγκεκριμένα, η Κύπρος ανέβηκε στην 19η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την 23η που είχε πέρσι, ενώ στις αρχές της παρούσας διακυβέρνησης, τον Μάιο του 2013, ήταν τελευταία στην κατάταξη", σημειώνει.

Επισημαίνει πως έχοντας πλήρη επίγνωση πως μπορούν και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, μέχρι η διαφορετικότητα να καταστεί πλήρως αποδεχτή στη χώρα μας, στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η περαιτέρω βελτίωση του νομικού πλαισίου προστασίας των ΛΟΑΤΙ, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για Προώθηση της Πολυπολιτισμικότητας, της Αποδοχής και του Σεβασμού στη Διαφορετικότητα, η ψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, καθώς και η τροποποίηση του νομικού πλαισίου ενάντια στην ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«T» Podcast- The Newsroom: Ο Μαρίνος Νομικός «καυτηριάζει» την επικαιρότητα: Η πορεία του ΠτΔ, οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών, οι εκλογές και το Κυπριακό

«Είναι σε κώμα μετά από έναν χρόνο» λέει η μητέρα του μόνου επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας των Τεμπών

Ευρωεκλογές: Προανήγγειλε ψηφοδέλτιο με εκπλήξεις ο Περδίκης - Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Θρίλερ για την Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Διέκοψε πρόωρα την επίσκεψή της στο Μικολάιφ - Την παρακολουθούσε ρωσικό drone

Πρώην διαγωνιζόμενη του Ελληνικού «MasterChef» έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό τηςΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

ΠτΔ για Κυπριακό: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις» - Τι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Τουρκικής πλευράς;

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό σε πιο ψηλό επίπεδο, στην Τουρκία, ακόμα και στο επίπεδο του Προέδρου της χώρας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top