ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

ΥΠΕΞ: Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ

Σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ για επανέναρξη ταξιδιών εντός ΕΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα συμμετάσχει τη Δευτέρα (18/5) σε τηλεδιάσκεψη με ομολόγους του ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, με στόχο τον ευρύτερο δυνατό συντονισμό των πολιτικών για τον τουρισμό και τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύσουν και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, λαμβάνοντας υπόψη και το πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη, 13 Μαΐου, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι οι προϋποθέσεις για ασφαλή ταξίδια εντός Ευρώπης.

Στην τηλεδιάσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της ΕΕ που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με φόντο τα οδοφράγματα

Κατά τη συνάντηση στις 26 Αυγούστου μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του ηγέτη  των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν αναμένεται να συζητηθεί κατά πόσο υπάρχει πρόθεση από Τ/κ πλευράς για πρόοδο στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ειδικά όσον αφορά στα σημεία διέλευσης, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.