ΕΛΛΑΔΑ: Μπαίνει στην 3η φάση χαλάρωσης των μέτρων

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαίνει στην 3η φάση χαλάρωσης των μέτρων

Στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων μπαίνει από σήμερα η Ελλάδα.

Από το πρωί λειτουργούν εκ νέου 197.000 επιχειρήσεις, ενώ επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός νησιών) ενώ επιστρέφουν και οι μαθητές σε Γυμνάσιο και Λύκειο (Α’ και Β’ τάξη).

Συνολικά, από σήμερα εκτός των 197.000 επιχειρήσεων, επιστρέφουν στη δουλειά 532.000 εργαζόμενοι. Το ποσοστό ανοίγματος των επιχειρήσεων από σήμερα πιάνει το 65%. Από σήμερα επανεκκινεί το λιανικό εμπόριο σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και μεταξύ άλλων, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος.

Παράλληλα, ανοίγουν και πάλι όλοι οι αρχαιολογικοί χώρο, με αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, αλλά και των Γυμνασίων εφαρμόζοντας το εκ περιτροπής σύστημα παρουσίας.

Επίσης, από σήμερα είναι ελεύθερη και η μετακίνηση εκτός νομού μόνιμης κατοικίας με εξαίρεση τα νησιά. Τα ταξίδια στα νησιά θα επιτραπούν αργότερα, με εξαίρεση την Κρήτη και την Εύβοια όπου οι πολίτες μπορούν από σήμερα να ταξιδεύουν κανονικά.Αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ θα λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένα πρωτόκολλα.

Τέλος, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, επεκτείνεται η αναστολή πτήσεων εξωτερικού από/προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Σε ισχύ και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Υπ. Ενέργειας: Σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκτησης €67 εκ. από Κομισιόν για το τερματικό στο Βασιλικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ανάκτησης του ποσού των 67 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκε ως χορηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τερματικό στο Βασιλικό, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μιχάλης Δαμιανός, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, προσθέτοντας ότι για τον τρόπο ανάκτησης του ποσού έγινε συμψηφισμός με άλλα ποσά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει επιστραφεί και ένα ποσό σε μετρητά.

BEST OF TOTHEMAONLINE