ΚΟΙΝΩΝΙΑ

‘Ερήμωσαν’ τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα - Ανησυχία και αβεβαιότητα μαθητών και γονέων

‘Ερήμωσαν’ τα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα - Ανησυχία και αβεβαιότητα μαθητών και γονέων

Τα θετικά κρούσματα που αφορούσαν εκπαιδευτικούς και μαθητές φαίνεται να έχουν θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την κοινότητα με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή από σήμερα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα δύο μαθητές από ισάριθμα σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα, σε δηλώσεις τους φαίνονται να έχουν συγκλίνουσες απόψεις σχετικά με την επόμενη μέρα.

Αρχικά μαθήτρια του Λυκείου Αραδίππου δήλωσε πως η δειγματοληψία στο δικό της σχολείο συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα πάρα πολλοί ήταν οι μαθητές που έσπευσαν να δώσουν δείγμα και να εξεταστούν όμως ελάχιστοι ήταν αυτοί που προσήλθαν στις αίθουσες για μάθημα. Ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων και αυτός είναι φυσικά ο κυριότερος λόγος που οι πλείστοι αποφάσισαν να απέχουν από το μάθημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και δηλώσεις από τελειόφοιτο μαθητή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα που τόνισε πως ουδείς εκ των γονέων απέτρεψε το παιδί του από το να παρευρεθεί στη δειγματοληψία και μάλιστα πάρα πολύ μεγάλος ήταν ο αριθμός των μαθητών που προσήλθε ακόμη και σήμερα (Δευτέρα 18/5) για να εξεταστεί. Πλήρως αντίθετη η εικόνα στις τάξεις αφού ο μαθητής σημείωσε πως κανένας δεν μπήκε στην τάξη για μάθημα και όλοι γύρισαν σπίτι τους μετά το τεστ με την ανησυχία να είναι εύλογη και έντονη.

Η παρούσα κατάσταση θα μπορούσε και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σαν σφυγμομέτρηση ή κρας τεστ από Κυβέρνηση, επιστημονική ομάδα και Υπουργείο Παιδείας αφού γίνεται αυτόματα αντιληπτό πως με την επιστροφή μεγάλου όγκου μαθητών στις τάξεις (την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαΐου) στο παραμικρό κρούσμα (που μοιάζει αναπόφευκτο να μην υπάρξει) η συντριπτική πλειοψηφία θα προτιμήσει να μην επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top