ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΟΤΣΗΣ - ΔΗΚΟ: Σαρδάμ με τα νομοσχέδια για την οικονομία - ‘Δεν εμπιστευόμαστε τις τράπεζες’

ΒΟΤΣΗΣ - ΔΗΚΟ: Σαρδάμ με τα νομοσχέδια για την οικονομία - ‘Δεν εμπιστευόμαστε τις τράπεζες’

Στις 11:30 το πρωί (18/05) ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της Σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών, με φλέγοντα θέματα την οικονομία και κυρίως την διαμάχη μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, σε σχέση με τις κρατικές εγγυήσεις σε τραπεζικά δάνεια.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο το πρωί της Δευτέρας (18/05) ενημέρωσε για συγκλίσεις και αποκλίσεις, όπως και για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Σημειώνεται εδώ ότι στις 17:30 το απόγευμα (18/05) είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον κ. Βότση, η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει το νομοσχέδιο εντάσσοντας κάποιες από τις απόψεις των κομμάτων. Κάποια σημεία θα μπορούσαν να ετοιμάσουν περαιτέρω το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Έχουν ετοιμαστεί και τροπολογίες. Σήμερα Δευτέρα (18/05) το απόγευμα θα ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι για να είναι έτοιμα για την Ολομέλεια.

Σημειώνεται εδώ ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια για αύριο Τρίτη (19/05) έχει αναβληθεί και αναμένεται νέα ενημέρωση.

Παράλληλα, ο Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι γίνεται ‘σαρδάμ με τα νομοσχέδια. Δεν έχουμε τελικό κείμενο μπροστά μας για να το κουβεντιάσουμε’, πρόσθεσε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ‘το νομοσχέδιο του τουρισμού παραλήφθηκε το Σάββατο (16/05) στις 16:00 η ωρα και απ ’ ότι φαίνεται και αυτό πρέπει να αλλάξει για να προστατευθούν οι καταναλωτές. Για τα ενοίκια και για τον τουρισμό ακόμη δεν έχουμε μπροστά μας ξεκάθαρες εικόνες για να τοποθετηθούμε‘ συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, επίσης, είπε ότι προς τιμήν της η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση του ΔΗΚΟ και άλλων κομμάτων, για την απευθείας χορηγία στον κόσμο.

Συζήτησε ακόμη την πρόταση του ΔΗΚΟ για μείωση του αρχικού ποσού των κρατικών εγγυήσεων από 1,5 δισ σε 1, με το υπόλοιπο ποσό να συζητηθεί μετέπειτα. Επί τούτου, δήλωσε ότι ‘το ΔΗΚΟ λέει ας ξεκινήσουμε, γιατί υπάρχει ένας προβληματισμός. Ας ξεκινήσουμε με το 1 δισ και ας βγούμε υπερβολικοί. Οι τράπεζες δεν έχουν κερδίσει την κοινωνία. Μας ανησυχεί ο τρόπος με τον οποίο οι τράπεζες θα διαχειριστούν αυτά τα δάνεια. Δεν μας έπεισαν για την καλή τους πρόθεση μέχρι τώρα’.

Τόνισε δε, ότι σε σχέση με τις τράπεζες, παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πριν λίγες μέρες.

Επίσης, διευκρίνισε εκ νέου ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει βοήθεια μόνο σε βιώσιμους δανειολήπτες, αλλά αναρωτήθηκε παράλληλα εάν οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει ήδη να προβαίνουν σε χαλαρώσεις (π.χ πιο χαλαρή χρήση κάποιων κεφαλαίων), όπως θα ήταν πρέπον, παρά την μη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την διαφάνεια, είπε ότι ‘αρκετά κόμματα θεωρούμε ότι ενδεχομένως με την παρουσία του Γενικού Ελεγκτή να είναι πιο ασφαλή’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top