ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Απαιτήσεις «ΖΗΝΩΝ» από Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή

ΛΑΡΝΑΚΑ: Απαιτήσεις «ΖΗΝΩΝ» από Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή

Εμείς, οι μέτοχοι, οι επαγγελματίες οδηγοί και το προσωπικό των Λεωφορείων Λάρνακος ΖΗΝΩΝΑΣ, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δίκαια μας, ως το τελευταίο μέτρο αντίστασης στο απίστευτο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Δημοσίων Συγκοινωνιών της Πόλης και της Επαρχίας μας.

Θέλουμε καταρχήν ν’ απολογηθούμε στους πολίτες και ειδικότερα στο επιβατικό κοινό της Επαρχίας Λάρνακας, για την ταλαιπωρία που θα υποστούν λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων μας. Δυστυχώς είναι το τελευταίο μέτρο που μας απομένει και ζητάμε την κατανόηση και συμπαράσταση σας. Παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε ότι καθόλη την διάρκεια των δυναμικών μας μέτρων, δεν θα επηρεαστούν τα σχολικά δρομολόγια ως ένδειξη καλής θέλησης.

Πριν 10 χρόνια, με απόφαση της τότε κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια και με επικύρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρυθμίστηκε νομοθετικά η δημιουργία των Δημοσίων Συγκοινωνιών,  από το μηδέν. Με προσωπικές θυσίες και σκληρή δουλειά, καταφέραμε 10 χρόνια μετά να έχουμε δημιουργήσει μια  εταιρεία - πρότυπο, με στέρεες βάσεις και οργάνωση, έτοιμη για να μπει στην νέα δεκαετία. Σε όλο αυτό το διάστημα της πρώτης δεκαετίας, λυπούμαι να αναφέρω ότι, τις περισσότερες φορές είχαμε απέναντι μας τόσο συγκεκριμένους Λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και τον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή. Απέναντι μας - όχι δίπλα μας. Αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς αποτέλεσε η κατ’ όνομα «δημόσια διαβούλευση για την νέα προσφορά των δημοσίων συγκοινωνιών για την δεκαετία 2020-30». Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της κατ’ ευφημισμό «δημόσιας διαβούλευσης» είναι το σημερινό μπάχαλο στο χώρο των δημοσίων συγκοινωνιών. Δικαστικές μάχες, αμφισβήτηση και ορατός ο κίνδυνος διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Το Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας μας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας (μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων) για την προσφορά των δημοσίων συγκοινωνιών της Λάρνακας. Το ίδιο υπουγείο έχει κατακυρώσει την προσφορά παράνομα, παράτυπα και καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας στην Κοινοπραξία MLKP (ΚΑΠΝΟΣ-MALTA LINES). Μιας Κοινοπραξίας η οποία έχει ήδη ΑΚΥΡΩΘΕΙ 3 φορές με αντίστοιχες Δικαστικές  Αποφάσεις για ουσιώδεις όρους της προσφοράς.

  1. Σύνταξη του Σχεδίου Μετάβασης και Υλοποίησης (Business Plan) από έμπειρο Ελεγκτικό Οίκο.
  2. Πιστοποίηση της απαραίτητης εμπειρίας για την υλοποίηση του έργου.

Κοντολογίς, όσο “παράτυπη” και αν είναι η Εταιρεία μας, άλλο τόσο παράτυπη, αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό, είναι και η επιτυχούσα Κοινοπραξία - όπως αποφάσισε πίσω από κλειστές πόρτες η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού. Επαναλαμβάνω, ακυρώθηκε η Κοινοπραξία MLKP 3 φορές από το Διοικητικό Δικαστήριο και όμως δεν την ακυρώνουν εξ’ ολοκλήρου. Αντίθετα, κρύβονται πίσω από νομικά «παραθυράκια» του γράμματος του Νόμου και αγνοούν, ετσιθελικά, το Πνεύμα του Νομοθέτη.

Απαιτούμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελείται η κατάργηση κάθε έννοιας ισονομίας, με απόδοση ευθυνών στα μέλη της υπηρεσίας του τα οποία πιθανόν φέρουν ευθύνη χειραγώγησης.

Απαιτούμε από τον Γενικό Ελεγκτή να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποκλείστηκε η υπηρεσία του από μία Δημόσια Προσφορά με συνολικό κόστος στον Κύπριο φορολογούμενο πέραν των  1.2 δις Ευρώ.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων να πάρει την πολιτική και διοικητική απόφαση ΑΜΕΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ της υπογραφής της Σύμβασης με την εν λόγω Κοινοπραξία, ενεργοποιώντας τον σχετικό όρο του Διαγωνισμού (Μέρος Β, Άρθρο 42.5.ε). Έχει εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ποντιοπιλατική προσέγγιση του δεν αναιρεί την ευθύνη του.

Μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας, ενημερώνουμε το κοινό ότι από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 20/5, Λεωφορεία του Στόλου μας (που οι Ιδιοκτήτες τους τα παρέχουν δωρεάν στην εταιρεία, από το 2013) θα βρίσκονται ακινητοποιημένα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Εάν μέχρι την Τετάρτη 20/5 δεν έχουμε ανταπόκριση, την Πέμπτη 21/5 τα Λεωφορεία της εταιρείας μας θα οδηγηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και θα παραμείνουν μέχρι να δικαιωθούμε. Η συλλογή υπογραφών για το Δημοψήφισμα θα συνεχιστεί επί τόπου και διαδικτυακά και το αποτέλεσμα του θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο.

Τονίζουμε εμφαντικά ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο την αδικία, την κοροϊδία και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα που μάχονται ενάντια στην διαπλοκή και την διαφθορά αλλά και όλους τους πολίτες που νοιάζονται για το κοινό καλό, να συμπαραταχθούν μαζί μας και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας. Είναι απόλυτη ανάγκη να στηρίξουμε ό ένας τον άλλον. Η δύναμη του συνόλου είναι ανίκητη!

Συντονιστική Επιτροπή

Μέτοχων και Εργαζομένων «ΖΗΝΩΝ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top