ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

Απάντηση στις διαμαρτυρίες γονέων και συνοδών έδωσε ο Ντίνος Ελληνας , Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

Διευκρίνισε πως τα μηνύματα που ελαβαν συνοδοι στο κινητό τους πρόκειται για συνοδούς ΟΑΠ, όπου διακόπτεται όπως αναφέρει το μηνυμα το συμβόλαιο-συνεργασία τους. ΟΠΑ προκειται για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης με Σχολικό Συνεργάτη, για παιδιά με σχολική παραβατικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες , συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά ακόμα και αν τα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει, καθώς οι συγκεκριμένοι συνοδοί βρίσκονται συνεχώς με τα παιδιά και είναι διαθέσιμοι.

Από την άλλη οι συνοδοί παιδιών στις κανονικές τάξεις πήγαν κανονικά σχολείο από την πρώτη μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Προεδρία: «Η μη λύση δεν είναι λύση» – Μήνυμα για τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή του 1974, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσίευσε βίντεο και μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι η κατοχή μέρους της Κύπρου συνεχίζεται και επαναβεβαιώνοντας τη θέση της για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.