ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

Απάντηση στις διαμαρτυρίες γονέων και συνοδών έδωσε ο Ντίνος Ελληνας , Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

Διευκρίνισε πως τα μηνύματα που ελαβαν συνοδοι στο κινητό τους πρόκειται για συνοδούς ΟΑΠ, όπου διακόπτεται όπως αναφέρει το μηνυμα το συμβόλαιο-συνεργασία τους. ΟΠΑ προκειται για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης με Σχολικό Συνεργάτη, για παιδιά με σχολική παραβατικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες , συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά ακόμα και αν τα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει, καθώς οι συγκεκριμένοι συνοδοί βρίσκονται συνεχώς με τα παιδιά και είναι διαθέσιμοι.

Από την άλλη οι συνοδοί παιδιών στις κανονικές τάξεις πήγαν κανονικά σχολείο από την πρώτη μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Bουλευτικές εκλογές: Όλοι εναντίον όλων και στο βάθος η υπόθεση «Σάντη»

Σε μια προεκλογική περίοδο που αναμενόταν να κυριαρχήσει η οικονομία, η καθημερινότητα και το Κυπριακό, η πολιτική σκηνή ανατρέπεται αιφνιδιαστικά. Η υπόθεση «Σάντη» έχει εισβάλει δυναμικά στο δημόσιο διάλογο, αναγκάζοντας κόμματα και υποψήφιους, να επανακαθορίσουν στάσεις, να αλλάξουν ατζέντα και σε αρκετές περιπτώσεις, να κινηθούν σπασμωδικά. Το αποτέλεσμα; Ένα σκηνικό «όλοι εναντίον όλων», όπου η ουσία συχνά χάνεται, μέσα σε έναν θόρυβο καταγγελιών, αντεγκλήσεων και πολιτικής αμηχανίας.