ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

Απάντηση στις διαμαρτυρίες γονέων και συνοδών έδωσε ο Ντίνος Ελληνας , Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

Διευκρίνισε πως τα μηνύματα που ελαβαν συνοδοι στο κινητό τους πρόκειται για συνοδούς ΟΑΠ, όπου διακόπτεται όπως αναφέρει το μηνυμα το συμβόλαιο-συνεργασία τους. ΟΠΑ προκειται για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης με Σχολικό Συνεργάτη, για παιδιά με σχολική παραβατικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες , συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά ακόμα και αν τα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει, καθώς οι συγκεκριμένοι συνοδοί βρίσκονται συνεχώς με τα παιδιά και είναι διαθέσιμοι.

Από την άλλη οι συνοδοί παιδιών στις κανονικές τάξεις πήγαν κανονικά σχολείο από την πρώτη μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE