ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

ΚΥΠΡΟΣ: Κλειστά τα ειδικά σχολεία – Ποιοι συνοδοί συνεχίζουν να εργάζονται και ποιοι όχι

Απάντηση στις διαμαρτυρίες γονέων και συνοδών έδωσε ο Ντίνος Ελληνας , Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

Διευκρίνισε πως τα μηνύματα που ελαβαν συνοδοι στο κινητό τους πρόκειται για συνοδούς ΟΑΠ, όπου διακόπτεται όπως αναφέρει το μηνυμα το συμβόλαιο-συνεργασία τους. ΟΠΑ προκειται για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φοίτησης με Σχολικό Συνεργάτη, για παιδιά με σχολική παραβατικότητα.

Ξεκαθάρισε ότι οι συνοδοί παιδιών με ειδικές ανάγκες , συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά ακόμα και αν τα ειδικά σχολεία δεν έχουν ανοίξει, καθώς οι συγκεκριμένοι συνοδοί βρίσκονται συνεχώς με τα παιδιά και είναι διαθέσιμοι.

Από την άλλη οι συνοδοί παιδιών στις κανονικές τάξεις πήγαν κανονικά σχολείο από την πρώτη μέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το δύσκολο παζλ πριν από την πενταμερή - Πού επιμένουν οι δύο πλευρές

Κυπριακό: Το δύσκολο παζλ πριν από την πενταμερή - Πού επιμένουν οι δύο πλευρές

Σε μια περίοδο κατά την οποία το Κυπριακό επιχειρεί να αποκτήσει ξανά κινητικότητα, Λευκωσία, τουρκοκυπριακή πλευρά και Ηνωμένα Έθνη μπαίνουν σε έναν νέο κύκλο επαφών, με πρώτο σημαντικό σταθμό τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE