Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΣ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό

Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΣ Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες αλλαγές που θα πρέπει να ενταχθούν στη νέα Ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική που αναμένεται να επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας  της ΕΕ πρότεινε ο ΥΠΕΣ, Νίκος Νουρής, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του της Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας.

Σε ανακοίνωσή του ΥΠΕΣ αναφέρεται ότι ο κ. Νουρής ήγειρε το φλέγον θέμα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και εξήγησε στους ομολόγους του τόσο τις επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές στην πολιτική διαχείρισης των αιτητών ασύλου όσο και τα δημογραφικά, οικονομικά προβλήματα που η χώρα μας αντιμετωπίζει.

Έγινε ακόμα ιδιαίτερη αναφορά στις αφίξεις μεταναστών με τρομοκρατικό προφίλ αλλά και στα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, ιδιαίτερα σε περιοχές που παρουσιάζουν ψηλό βαθμό γκετοποίησης.

Κοινή θέση των πέντε, αναφέρθηκε, η αναγκαιότητα για αλλαγές στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική και παραχώρηση χαλαρώσεων στα κράτη πρώτης γραμμής όταν αυτά βρίσκονται κάτω από καθεστώς υπέρμετρων πιέσεων. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE