Ρώσος οικονομολόγος: Ένδειξη εμπιστοσύνης μεταξύ κρατών η χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου

Ρώσος οικονομολόγος: Ένδειξη εμπιστοσύνης μεταξύ κρατών η χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου

Ένδειξη εμπιστοσύνης μεταξύ κρατών η χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου, λέει Ρώσος οικονομολόγος.


H χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο μελλοντικά θα είναι ένδειξη της επιστροφής της παγκοσμιοποίησης, η οποία χαρακτηρίζεται από την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών και ολοκληρωμένων εμπορικών και επενδυτικών δεσμών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σκόκλοβο Αρκάντι Ντβόκοβιτς στο διαδικτυακό συνέδριο “Startup Village”.

Όπως μεταδίδει το Tass στο ερώτημα αν η πανδημία έχει σκοτώσει την παγκοσμιοποίηση ή αν σε κάποιο σημείο θα επανέλθει η εμπιστοσύνη και θα έχουν οι χώρες την ευκαιρία να επιστρέψουν σε ολοκληρωμένους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς και ένα πραγματικό καταμερισμό της εργασίας ο κ. Ντβόκοβιτς ανέφερε ότι «νομίζω ότι ένα από τα πιο προφανή τεστ κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί ή όχι θα είναι η ταχύτητα με την οποία θα διατεθεί το εμβόλιο σε ολόκληρο τον κόσμο όταν εξευρεθεί».

Αυτή, πρόσθεσε, «θα είναι μια ένδειξη ως προς το πόσο εμπιστεύονται οι κυβερνήσεις η μία την άλλη και πως οι εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν στο δημόσιο συμφέρον το αποτέλεσμα των δικών τους επενδύσεων για την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και μιας πιο άνετης ζωής για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σκόλκοβο θεωρεί επίσης ότι δεν έχει περάσει η κορύφωση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία και ότι οι χώρες θα ξεπεράσουν την κρίση με διαφορετικούς ρυθμούς.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE