ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι μεταδίδεται στα κατεχόμενα για την επικοινωνία Ακιντζί – Αναστασιάδη για τη φωτιά στο Διόριος

Τι μεταδίδεται στα κατεχόμενα για την επικοινωνία Ακιντζί – Αναστασιάδη για τη φωτιά στο Διόριος

Εναέρια υποστήριξη για κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Διόριος ζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τ/κ ηγέτης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόσω αυτή ήταν ανεξέλεγκτη, αλλά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο και έτσι τα πτητικά μέσα δεν χρειάστηκαν, μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Πηγή της «προεδρίας» ανέφερε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι η φωτιά ξέσπασε σε συγκεκριμένο σημείο στο Διόριος (Λιμίτια, όπως αναφέρεται) και λόγω των δυνατών ανέμων πήρε αμέσως έκταση. Ζητήθηκε εναέρια βοήθεια από την Τουρκία, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά από αυτή την εξέλιξη και κατόπιν συνεννόησης του «πρωθυπουργού», Ερσίν Τατάρ με τον Τ/κ ηγέτη, κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί βοήθεια από την "νότια Κύπρο", όπως αναφέρεται, και "να υπάρξει επικοινωνία με τον Ε/κ ηγέτη".

Ο κ. Ακιντζί επικοινώνησε, αναφέρεται, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και άρχισε η διαδικασία για να επιχειρήσουν από αέρος στο Διόριος ένας ελικόπτερο και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Μόλις όμως, προστίθεται, έγινε αντιληπτό ότι η φωτιά μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο από ξηράς, δεν κρίθηκε αναγκαίο να μεταβούν εκεί τα πτητικά μέσα.

Στο μεταξύ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με μεγάλο αριθμό επίγειων δυνάμεων, πυροσβεστικών οχημάτων, του στρατού και κατοίκων της περιοχής. Η προσπάθεια για πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζεται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top