Eurostat: 408.000 άτομα απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών το 2019 στην ΕΕ

Eurostat: 408.000 άτομα απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών το 2019 στην ΕΕ

Το 2019, 408.000 άτομα ηλικίας 20-64 ετών απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αντιπροσωπεύοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2018 και αυτοί οι εργαζόμενοι αντιπροσώπευαν το 0,2% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών είναι ένας από τους πολλούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία Covid-19. "Με τις περισσότερες πτήσεις σε αναστολή, πολλές αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να επιβιώσουν και ορισμένες έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας". Η Eurostat δηλώνει ότι "οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να επηρεαστούν σοβαρά από την ύφεση στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών".

Αναλυτικά, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (1,0% της συνολικής απασχόλησης), ακολουθούμενο από τη Μάλτα (0,5%), την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία (από 0,4%).

Όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ των φύλων, μια μικρή πλειονότητα των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν άνδρες (56%). Το υψηλότερο ποσοστό ανδρών καταγράφηκε στη Σουηδία (77%), που ακολουθείται από τη Δανία (74%) και τη Μάλτα (73%). Αντίθετα, η Φινλανδία ήταν το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ όπου κυριαρχούσαν οι γυναίκες στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (το 57% των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν γυναίκες). Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για Εσθονία, Κροατία, Κύπρο και Λετονία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE