ΔΙΕΘΝΗ

Eurostat: 408.000 άτομα απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών το 2019 στην ΕΕ

Eurostat: 408.000 άτομα απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών το 2019 στην ΕΕ

Το 2019, 408.000 άτομα ηλικίας 20-64 ετών απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αντιπροσωπεύοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2018 και αυτοί οι εργαζόμενοι αντιπροσώπευαν το 0,2% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών είναι ένας από τους πολλούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία Covid-19. "Με τις περισσότερες πτήσεις σε αναστολή, πολλές αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να επιβιώσουν και ορισμένες έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας". Η Eurostat δηλώνει ότι "οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να επηρεαστούν σοβαρά από την ύφεση στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών".

Αναλυτικά, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (1,0% της συνολικής απασχόλησης), ακολουθούμενο από τη Μάλτα (0,5%), την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία (από 0,4%).

Όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ των φύλων, μια μικρή πλειονότητα των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν άνδρες (56%). Το υψηλότερο ποσοστό ανδρών καταγράφηκε στη Σουηδία (77%), που ακολουθείται από τη Δανία (74%) και τη Μάλτα (73%). Αντίθετα, η Φινλανδία ήταν το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ όπου κυριαρχούσαν οι γυναίκες στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (το 57% των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν γυναίκες). Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για Εσθονία, Κροατία, Κύπρο και Λετονία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top