ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Συζητήθηκε πάλι θέμα ορίου στις θητείες αξιωματούχων και βουλευτών

ΚΥΠΡΟΣ: Συζητήθηκε πάλι θέμα ορίου στις θητείες αξιωματούχων και βουλευτών

Συνεδρίασε τη Δευτέρα (25/05) η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, με τις συζητήσεις να μπαίνουν για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Του Γιώργου Τάττη

Στην ατζέντα προς συζήτηση της Επιτροπής Εσωτερικών, εντάχθηκαν πρότασεις νόμου από τον Βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, που αφορούν την θέσπιση ορίου στις θητείες των Κοινοταρχών, των Δημάρχων, των Ευρωβουλευτών και των Σχολικών Εφόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnıne, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ αντιστρατεύονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ το ΑΚΕΛ σκέφτεται τροποποιήσεις, όπως το να γίνουν 3 θητείες αντί 2, καθώς και να εξαιρεθούν οι μικρές κοινότητες από το όριο. Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει από εβδομάδας όπου και θα ξαναμπούν τα θέματα στην ατζέντα και θα γίνει κατ’ αρθρον συζήτηση.

Μάλιστα, άλλες πληροροφορίες που καταφθάνουν στο ThemaOnlıne, θέλουν τον ο κ. Λιλλήκα να έκανε ακόμη μία αναφορά, επ ’ αφορμής των παραπάνω προτάσεων, για συζήτηση σε σχέση και με τον περιορισμό της θητείας των Βουλευτών. Υπενθυμίζεται εδώ πως ο κ. Λιλλήκας έχει καταθέσει παρόμοια πρόταση και στο παρελθόν.

Τη Δευτέρα (25/05), λοιπόν, έγινε ακόμη μία νύξη για να προχωρήσει στην Ολομέλεια ένα νέο νομοσχέδιο για μείωση της θητείας των Βουλευτών, με ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να διαφωνούν, ενώ το ΑΚΕΛ θεωρεί το θέμα για την ώρα λήξαν, καθώς δεν έχει παρέλθει μία κοινοβουλευτική περίοδος, ούτως ώστε να μπορεί να τεθεί και πρακτικά το θέμα προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκ νέου.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΔΗΚΟ Παύλου Μυλωνά, όπου στην ουσία ζητείται η απαγόρευση των κομμάτων να τοποθετούν στελέχη τους εντός των εκλογικών τμημάτων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κάτι τέτοιο δεν γίνεται αποδεκτό από την πλειοψηφία των κομμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top