ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Έτοιμο να εγκρίνει τον αγωγό EastMed

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Έτοιμο να εγκρίνει τον αγωγό EastMed

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην ευρωπαϊκή αγορά, που αφορά τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EastMed.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ακολούθως στη Βουλή για κύρωση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το νομοσχέδιο είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Υπουργικού από την Τετάρτη, το οποίο επικεντρώθηκε ωστόσο στα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας, που ανακοίνωσε ακολούθως στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η τριμερής διακρατική συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπεγράφη στις 2 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα, από τους Υπουργούς Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και των Πρωθυπουργών Μητσοτάκη και Νετανιάχου. Η Ιταλία τελικά δεν υπέγραψε τη συμφωνία.
 
Στις 14 Μαΐου, η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπερψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE