ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πώς μέλη του ISIS εισέρχονταν στην Κύπρο με… γνήσια διαβατήρια -ΕΓΓΡΑΦΟ

Πώς μέλη του ISIS εισέρχονταν στην Κύπρο με… γνήσια διαβατήρια -ΕΓΓΡΑΦΟ

Το θέμα με την είσοδο στη Δημοκρατία ατόμων που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, επανήλθε στο προσκήνιο μετά τις τοποθετήσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο τελευταίος σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» περί τρομοκρατών που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών, το επιβεβαίωσε αναφέροντας πως πρόκειται για 17 πρόσωπα.

Για όσους ασχολούνται με το όλο ζήτημα, η… διέλευση προσώπων τα οποία έχουν «δεσμούς» με τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν είναι κάτι νέο. Μάλιστα, η Αστυνομία Κύπρου είναι καλά ενημερωμένη κι έχει χειριστεί και στο παρελθόν πανομοιότυπες περιπτώσεις.

Όπως σημειώναμε σε αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα στις 19 Αυγούστου του 2019, έναν χρόνο προηγουμένως (2018) η Αστυνομία κατά τον έλεγχο προσώπων που εισέρχονταν στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, είχε εντοπίσει διαβατήρια που είχαν εκδοθεί από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Τα εν λόγω διαβατήρια δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Κι αυτό γιατί εκτυπώθηκαν από τα Κρατικά Τυπογραφεία της Συρίας κατά την περίοδο που αυτά είχαν καταληφθεί από την τρομοκρατική οργάνωση.

Η παγίδα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως πρόκειται για γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα. Είναι ενδεικτικό πως επτά ευρωπαϊκά κράτη (Ηνωμένο Βασίλειο, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Φινλανδία) αποδέχονται τα εν λόγω διαβατήρια.

Έγγραφο που εξασφαλίσαμε δεν αφήνει αμφιβολίες γι΄ αυτά που καταγράφουμε στο παρόν δημοσίευμα 

Αριθμός των συγκεκριμένων διαβατηρίων που εκδόθηκαν από τον ISIS, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, βρέθηκαν στην κατοχή Σύρων μεταναστών που αναζήτησαν πολιτικό άσυλο σε Γερμανία και Τουρκία.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «Q Passports».

Το θετικό είναι πως η Κυπριακή Αστυνομία δεν έμεινε άπραγη. Ασχολήθηκε ζεστά με το θέμα εντός του 2019 και συγκεκριμένα περί τις αρχές του καλοκαιριού, εποχή κατά την οποία ο κίνδυνος εντείνεται λόγω αυξημένης κίνησης σε οδοφράγματα, αεροδρόμια και λιμάνια.

Όπως πληροφορούμαστε, η Κυπριακή Αστυνομία είναι πλήρως ενημερωμένη για την παρτίδα των εν λόγω διαβατηρίων, αφού γνωρίζει τους αύξοντες αριθμούς των συγκεκριμένων ταξιδιωτικών εγγράφων που εκτυπώθηκαν από τον ISIS.

Ταυτόχρονα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του σώματος εξέτασαν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα και συντονίστηκαν με άλλες υπηρεσίες του κράτους. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία για τις περαιτέρω ενέργειες από πλευράς Αστυνομίας, ενώ ενημερώθηκαν πλήρως τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Ταυτόχρονα, έγιναν οι δέουσες ενέργειες ώστε να ενημερωθούν σχετικά μέλη του αστυνομικού σώματος.

Ο Νίκος Νουρής επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της "Αλήθειας" μιλώντας στο OMEGA

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top