Σύσκεψη Αναστασιάδη με επιστημονική ομάδα: Συζήτηση και αποφάσεις για τη τρίτη φάση και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και γυμναστήριων

Σύσκεψη Αναστασιάδη με επιστημονική ομάδα: Συζήτηση και αποφάσεις για τη τρίτη φάση και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και γυμναστήριων

Σύσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη με την Επιστημονική Συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή (ώρα έναρξης 09:00) στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα Τρίτη 02/06.

Επίκεντρο της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση της Β’ φάσης και η κατάληξη σε αποφάσεις για την Γ’ φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Η Γ’ φάση αρχίζει στις 9 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιουλίου, που περιλαμβάνει έναρξη λειτουργίας των Αεροδρομίων, Λιμανιών, ξενοδοχείων, Θεάτρων και σινεμά ανοιχτού χώρου, γυμναστηρίων και καλοκαιρινών προγραμμάτων σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης άλλο θέμα που θα τεθεί σε συζήτηση και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις είναι το άνοιγμα νηπιαγωγείων και γυμναστηρίων.

Σημειώνεται πως οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά και την πραγματοποίηση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη (03/06).

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (01/06) καταγράφηκαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1,504 εργαστηριακών διαγνώσεων, με τον Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιο Κωστρίκη, να λέει ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει κάποια δραστική αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα που γνωρίζουμε.

Τέλος, αμέσως μετά το πέρας της εν λόγω σύσκεψης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τραπεζικούς αξιωματούχους, στην παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE