Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καταγγέλλει τους ιατροδικαστές - 'Επικαλούνται ανύπαρκτη οδηγία για να μην διενεργούν νεκροψίες'

Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καταγγέλλει τους ιατροδικαστές - 'Επικαλούνται ανύπαρκτη οδηγία για να μην διενεργούν νεκροψίες'

Με ιδιαίτερα έντονο ύφος καταφέρθηκε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου στο Κρατικό Ραδιόφωνο, έναντι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, λόγω της άρνησής τους να προχωρήσουν σε νεκροψίες.

Ο κ. Κωνσταντίνου στηλίτευσε αυτή την άρνηση, υποστηρίζοντας πώς παρά τις πιέσεις, δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως είπε, «παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε διάταγμα πριν από 5 μέρες από την Νομική Υπηρεσία και με την συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα, επέμεναν να αρνούνται, καθώς αρνούνται να μεταβαίνουν και στις επαρχίες». Το εν λόγω διάταγμα εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος των συγγενών των νεκρών, εξήγησε.

Όμως, οι ιατροδικαστές επικαλούντο ανύπαρκτη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι αύριο Πέμπτη (04/06) θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα γιατί κάποιοι συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει και όχι ως δημόσιοι λειτουργοί.

Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη (02/06) έγινε μόνο μία νεκροψία για μία συγκεκριμένη περίπτωση που αφορούσε νεαρό Ελλαδίτη, καθώς αναμένουν οι οικείοι του για ταφή του στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.