ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Προς απελευθέρωση κονδυλίων για 'απώλεια χρήσης περιουσιών' στους πρόσφυγες

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Προς απελευθέρωση κονδυλίων για 'απώλεια χρήσης περιουσιών' στους πρόσφυγες

Μία σημαντική και θετική εξέλιξη έχει δρομολογηθεί την Τρίτη (02/06) από τον «Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών», όπου παρουσίασε στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής το σχετικό «Αρχείο Προσφύγων και Ιδιοκτητών κατεχόμενων Περιουσιών», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά σχετικά κονδύλια που θα δοθούν στους πρόσφυγες.

Αυτή η βάση δεδομένων, ουσιαστικά θα αποτελέσει και το πλαίσιο πάνω στο οποία θα βασιστεί η οικονομική ενίσχυση των προσφύγων, υπό μορφή κονδυλίου, για απώλεια χρήσης της περιουσίας τους.

Υπενθυμίζεται πώς, όπως δήλωσε και η Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Κουκουμά, η αρχική απόφαση λήφθηκε το 2014 από το Υπουργικό Συμβούλιο. Με την χθεσινή παρουσίαση η Επιτροπή ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση του αρχείου και για τις μετέπειτα διαδικασίες. Επιπρόσθετη ενημέρωση αναμένεται, εκτός απροόπτου, τον Ιούλιο.

Όπως ειπώθηκε και από την βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Αριστείδου, αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για την υλοποίησή του επίδοξου σχεδίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ανέφερε ότι αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο στην προσπάθεια για αποκατάσταση της απώλειας χρήσης τουρκοκρατούμενων περιουσιών.

Προφανώς, η υλοποίηση του εν λόγω σχεδιασμού για ενίσχυση των προσφύγων σε σχέση με την απώλεια χρήσης των περιουσιών τους, ενδέχεται να δώσει και τα απαραίτητα κίνητρα για να τεθεί φραγμός στην πώληση των χαμένων τους περιουσιών σε ξένους, Τ/κ και Τούρκους, νομιμοποιώντας έτσι την διαίρεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top