ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεδιάσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας με ηγεσία των νέων της διασποράς - Διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης

Τηλεδιάσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας με ηγεσία των νέων της διασποράς - Διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης

Θέματα που άπτονται της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού σε σχέση με τους απόδημους μας, συζήτησε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου με μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ (Νεολαίας Απόδημων Κυπρίων).

Αποφασίστηκε η ακύρωση πραγματοποίησης αυτών των προγραμμάτων για αυτό το καλοκαίρι λόγω της κατάστασης με την πανδημία κορωνοϊού και η αντικατάσταση τους με διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα αυτό θα αποτελείται από δύο σκέλη. Το πρώτο που θα αφορά εξ αποστάσεως   μαθήματα  Ελληνικής γλώσσας, σύγχρονη Ιστορία της Κύπρου, διάλεξη με θέμα «Γλωσσική Ιστορία της Κύπρου» καθώς και διδασκαλία παραδοσιακών χορών. Τα πιο πάνω μαθήματα θα διεξαχθούν μέσα από τις πλατφόρμες του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα συνεργαστούν με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος θα αφορά προβολή της  ιστορίας, της κουλτούρας, της παράδοσης,  τα ήθη-έθιμα της Κύπρου, καθώς και διάφορα τοπία της Κύπρου, μέσα από βιντεάκια που θα προβάλλονται από το youtube channel του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Επίτροπος ενημέρωσε την ηγεσία της ΝΕΠΟΜΑΚ για τα μέτρα που έχει λάβει η Κύπρος με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξουδετέρωση του κινδύνου εξάπλωσής της.

Ο Επίτροπος Προεδρίας μετέφερε τις ευχαριστίες του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους για τις προσπάθειες που γίνονται σε συντονισμό με τις οργανώσεις των αποδήμων μας, συμπεριλαμβανομένων και των οργανώσεων των νέων της Διασποράς, για στήριξη των ευπαθών ομάδων της Διασποράς μας.

Ακολούθως, έγινε συζήτηση για τα ετήσια προγράμματα επισκέψεων νέων της Διασποράς μας στην Κύπρο κάθε καλοκαίρι.
 
Με την ευκαιρία αυτή ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τα δύο Πανεπιστήμια για αυτήν τους την προσφορά, αλλά και τη διαχρονική τους συνεργασία όσον αφορά τους Νέους της Διασποράς μας.

Από πλευράς των εκπροσώπων της ηγεσίας της ΝΕΠΟΜΑΚ, εκφράστηκε η θετική τους ανταπόκριση για την εισήγηση του συγκεκριμένου προγράμματος και ευχαρίστησαν τον κ. Φωτίου για την ενέργεια του αυτή.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τη μορφή  που θα πάρει το προγραμματισμένο συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ για αυτό το καλοκαίρι, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως, όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και τα προβλήματα που προκύπτουν για την πραγματοποίηση του. Η ηγεσία της ΝΕΠΟΜΑΚ εισηγήθηκε την πραγματοποίηση ολοήμερης video conference  περί τα τέλη Ιουλίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top